Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica indeks CROBEX10, su ojačali 0,4 posto, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus porastao 0,5 posto. Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora s rastom vrijednosti od 1,2 posto, a s negativnim predznakom je zaključio jedino indeks turističkog sektora, koji je izgubio 0,7 posto na vrijednosti.
Ukupno je protrgovano oko 8,2 milijuna kuna, a samo su dva izdanja uspjela prikupiti milijunske promete. U fokusu investitora su se našle dionice Ericsson Nikola Tesle, koje su na prometu od 3,3 milijuna kuna ojačale 1,1 posto. Aktivno se trgovalo i dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 1,2 milijuna kuna porasle 0,3 posto, a slijede ih dionice Podravke, s prometom od 865 tisuća kuna i rastom cijene od 0,7 posto.
Titulu dobitnika dana je ipak pokupila dionica Tankerske Next Generation, čija je vrijednost porasla 5,1 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Vira i Atlantske plovidbe, koje su ojačale redom 4,7 posto i 4,3 posto.
S druge strane, među gubitnicima su se našle dionice Instituta IGH, Zagrebačke banke i Kraša, čije su cijene oslabile 2,2 posto, 0,8 posto i 0,6 posto.
Pročitajte više na:http://www.seebiz.eu/zagrebacka-burza-prekid-negativnog-niza-ericsson-nt-u-fokusu/ar-204215/