FIMA vrijednosnice https://fima-vrijednosnice.hr Investicijsko društvo vrijedno Vašeg povjerenja Fri, 07 May 2021 07:20:22 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.4 Wall Street porastao, novi rekord Dow Jonesa. Pale cijene dionica Pfizera i Moderne https://fima-vrijednosnice.hr/wall-street-porastao-novi-rekord-dow-jonesa-pale-cijene-dionica-pfizera-i-moderne/ https://fima-vrijednosnice.hr/wall-street-porastao-novi-rekord-dow-jonesa-pale-cijene-dionica-pfizera-i-moderne/#respond Fri, 07 May 2021 07:20:22 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=239032 Budu li podaci snažni kao posljednjih mjeseci, to će značiti da se oporavak gospodarstva ubrzava, ali i da bi Fed mogao povećati kamate prije nego što se očekivalo

Objava Wall Street porastao, novi rekord Dow Jonesa. Pale cijene dionica Pfizera i Moderne pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli, pri čemu je Dow Jones dosegnuo novu rekordnu razinu, jer su ulagače ohrabrili dobri pokazatelji s američkog tržišta rada.
Pozitivno je na tržište utjecala vijest da je broj prvih zahtjeva za pomoć nezaposlenima prošloga tjedna pao na 498.000, dok je tjedan dana prije bilo 590.000 tih zahtjeva.
U većini od 11 najvažnijih sektora S&P 500 indeksa cijene su dionica jučer porasle. Među ostalim, znatno su porasle cijene dionica tehnoloških divova, kao što su Apple, Amazon, Facebook i Microsoft, koji su prethodnih dana bili pod pritiskom.
No, pao je farmaceutski sektor nakon vijesti da je predsjednik SAD-a Joe Biden podržao prijedlog o odricanju prava intelektualnog vlasništva za cjepiva protiv covida-19.
Cijene dionica Pfizera i Moderne pale su više od 1 posto…

Više na:wall-street-porastao-novi-rekord-dow-jonesa-pale-cijene-dionica-pfizera-i-moderne

Objava Wall Street porastao, novi rekord Dow Jonesa. Pale cijene dionica Pfizera i Moderne pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/wall-street-porastao-novi-rekord-dow-jonesa-pale-cijene-dionica-pfizera-i-moderne/feed/ 0
Dioničarima Podravke dividenda od 9 kuna po dionici https://fima-vrijednosnice.hr/dionicarima-podravke-dividenda-od-9-kuna-po-dionici/ https://fima-vrijednosnice.hr/dionicarima-podravke-dividenda-od-9-kuna-po-dionici/#respond Mon, 03 May 2021 09:25:58 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=239029 Na zajedničkoj sjednici Uprave i Nadzornog odbora predloženo je skupštini da se svakom dioničaru isplati 9 kuna bruto dividende po dionici...

Objava Dioničarima Podravke dividenda od 9 kuna po dionici pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Podravka je u petak usvojila revidirane financijske izvještaje za prošlu godinu te je odlučila isplatiti dividendu iz ostvarene dobiti.
Na zajedničkoj sjednici Uprave i Nadzornog odbora predloženo je skupštini da se svakom dioničaru isplati 9 kuna bruto dividende po dionici.

Objava Dioničarima Podravke dividenda od 9 kuna po dionici pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/dionicarima-podravke-dividenda-od-9-kuna-po-dionici/feed/ 0
Cjepiva protiv COVID-19 virusa su vrlo tražena; što se događa s dionicama farmaceuta koji stoje iza njih? https://fima-vrijednosnice.hr/cjepiva-protiv-covid-19-virusa-su-vrlo-trazena-sto-se-dogada-s-dionicama-farmaceuta-koji-stoje-iza-njih/ https://fima-vrijednosnice.hr/cjepiva-protiv-covid-19-virusa-su-vrlo-trazena-sto-se-dogada-s-dionicama-farmaceuta-koji-stoje-iza-njih/#respond Mon, 26 Apr 2021 07:46:23 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=238953 Prošlo je već više od godinu dana od početka pandemije COVID-19 virusa, a ista još uvijek ne pokazuje znakove usporavanja. Trenutni treći val zaraza upravo doživljava svoj vrhunac. Posebno je teška situacija na europskom kontinentu čije države zbog novih rekordnih brojki novozaraženih ponovno uvode epidemiološke mjere sprečavanja širenja zaraze. Navedeno se negativno odražava na ekonomsku […]

Objava Cjepiva protiv COVID-19 virusa su vrlo tražena; što se događa s dionicama farmaceuta koji stoje iza njih? pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Prošlo je već više od godinu dana od početka pandemije COVID-19 virusa, a ista još uvijek ne pokazuje znakove usporavanja. Trenutni treći val zaraza upravo doživljava svoj vrhunac. Posebno je teška situacija na europskom kontinentu čije države zbog novih rekordnih brojki novozaraženih ponovno uvode epidemiološke mjere sprečavanja širenja zaraze. Navedeno se negativno odražava na ekonomsku aktivnost pa je čelnicima država EU u fokusu ubrzati cijepljenje i vratiti gospodarstvo Unije na put oporavka. Cijepljenje je također na vrhu liste prioriteta nove administracije u Bijeloj kući zbog čega je američki predsjednik Joe Biden najavio da će do kraja svibnja SAD osigurati dovoljno doza cjepiva za sve Amerikance. U ostalim manje razvijenim dijelovima svijeta ruske i kineske verzije cjepiva također su u velikoj potražnji.

Sve navedeno ukazuje na važnost cjepiva u spašavanju svijeta od COVID-19 virusa pa dio zasluga za, nadamo se, skori kraj pandemije treba pripisati i farmaceutskoj industriji koja je prošle godine nakon hitrog razvoja predstavila prva efikasna cjepiva.  Među najvažnijima u tom pothvatu bili su američki farmaceuti Pfizer (burzovna kratice PFE), Moderna (MRNA), Johnson & Johnson (burzovna kratica JNJ) te britanska Astra Zeneca (AZN). Ipak, inovativnost ovih kompanija na polju pronalaska cjepiva nije pomogla i njihovim dionicama. Na grafikonu u nastavku vidljiva je izvedba od početka godine koja je ispod kretanja glavnog američkog indeksa S&P 500. Ovdje treba izdvojiti volatilno kretanje dionica Moderne koja nije tipična farmaceutska kompanija nego dolazi iz redova biotehnološke industrije.

Graf farmaceuti

I dok se negativan sentiment oko dionice AstraZenece može povezati s pravnim problemima koje kompanija ima sa EU uslijed neisporučenih doza cjepiva, razlozi za zaostajanje ostalih farmaceutskih dionica leže u činjenici da će najveću korist od njihovih cjepiva imati dionice kompanija koje će profitirati od povratka ka starom načinu života nakon pandemije i s njim povezanim ekonomskim oporavkom. Dionice takvih kompanija, poput onih iz potrošačkog, financijskog, industrijskog i energetskog sektora, potiču brži rast indeksa S&P 500 od stabilnog zdravstvenog sektora kojem pripadaju J&J i Pfizer. Također prihodi od cjepiva su za ove gigante zanemariv postotak u njihovim ukupnim rezultatima.

Ipak, u posljednjim danima na tržištu je primjetno smanjivanje zaostajanja s obzirom da su cijene spomenutih farmaceuta počele osjetno rasti u vremenu dok tržište stagnira. Navedeno može signalizirati zabrinutost investitora u vezi intenziteta trećeg vala koronavirusa koji je pomrsio planove o potpunom otvaranju ekonomije već do ljeta pa se dio ovogodišnjih dobitnika iz redova naftnih i bankarskih dionica korigira. Također u isto vrijeme stabilna profitabilnost proizvođača lijekova u vremenu zdravstvene krize privlači ulagače u zdravstveni sektor. Prosječan omjer profitabilnost u odnosu na tržišnu vrijednost (P/E omjer) u slučaju farmaceuta je značajno niži u odnosu na ostatak tržišta. Ovakve dionice s niskim valuacijama se obično smatraju sigurnom zonom koja nudi zaštitu od potencijalnih volatilnosti u slučaju negativnih scenarija u ekonomiji. Svakako važno je spomenuti da ove kompanije nude dividendne prinose koji nadmašuju prosjek isplata S&P 500 sastavnica. Svi ovi pokazatelji u usporedbi s indeksom prikazani su u tablici u nastavku.

Tablica farmaceuti

Investitori koji ne žele birati među pojedinim farmaceutima a žele se izložiti toj industriji mogu pogledati ETF Health Care Select Sector SPDR Fund burzovne kratice XLV. Ovaj ETF koji je usmjeren na izlaganje dionicama iz šireg zdravstvenog sektora bilježi rast od 9% u 2021. godini i nudi bruto dividendi prinos od 1,5%.

Kao što na svakom lijeku stoje upozorenja za povezane rizike, tako i dionice farmaceutskih kompanija sa sobom nose određene rizike. Najznačajniji među njima je onaj koji dolazi s istekom patenata njihovih najbolje prodavanih lijekova. Tu je također i rizik moguće reforme zdravstva u SAD-u koja bi uključivala strožu kontrolu cijena lijekova koja je izglednija s demokratima na vlasti.

Vlatko Kesegić

FIMA-Vrijednosnice d.o.o.

www.fima-vrijednosnice.hr

Objava Cjepiva protiv COVID-19 virusa su vrlo tražena; što se događa s dionicama farmaceuta koji stoje iza njih? pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/cjepiva-protiv-covid-19-virusa-su-vrlo-trazena-sto-se-dogada-s-dionicama-farmaceuta-koji-stoje-iza-njih/feed/ 0
Atlantska plovidba u tjednu katapultirana 28,4 posto https://fima-vrijednosnice.hr/atlantska-plovidba-u-tjednu-katapultirana-284-posto/ https://fima-vrijednosnice.hr/atlantska-plovidba-u-tjednu-katapultirana-284-posto/#respond Mon, 26 Apr 2021 06:45:53 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=238950 Kraj travnja na Zagrebačkoj burzi protječe u atmosferi slabašnog prometa i s minimalnim promjenama indeksa...

Objava Atlantska plovidba u tjednu katapultirana 28,4 posto pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Apsolutna dobitnica ne samo ovog tjedna nego i dosadašnjeg dijela godine je Atlantska plovidba. Kraj tjedna je zbog objavljene diivdende donio pozitivne pomake i dionicama Ericssona Nikole Tesle.
CROBEX je porastao 0,5 posto te je s prošlotjednih 1.878,67 bodova porastao na 1.887,11 bodova. CROBEX10 je oslabio 0,2 posto na 1.173,79 bodova. Crobex10tr je pao 0,2 posto, zaključio je na 1.174,62 boda. CROBEXprime bilježi minus od 0,7 posto, zaključio je na 1.118,86 bodova.
Promet na Zagrebačkoj burzi je u ovom trgovinskom tjednu iznosio 33,1 milijun kuna, što je rast od blagih devet posto u odnosu na tjedan ranije. Promet deset najlikvidnijih izdanja je u redovnom trgovanju iznosio 23,4 milijuna kuna odnosno 71 posto ukupnog dioničkog prometa.
Kao i u tjednu ranije, najlikvidniji je bio Končar EI s prometom od 5,7 milijuna kuna, od čega se 2,3 milijuna kuna odnosi na redovni, a 3,4 milijuna kuna na blok promet. Cijena mu je pala 0,7 posto na 680,00 kuna.
Atlantska plovidba je zaključila prometom od 5,2 milijuna kuna i rastom od 28,4 posto odnosno cijenom od 244,00 kune. Za status najvećeg dobitnika dosadašnjeg dijela godine svakako je zaslužan oporavak globalnog brodarskog
Više na:https://www.seebiz.eu/trzista/zagrebacka-burza-atlantska-plovidba-u-tjednu-katapultirana-28-4-posto/256455/

Objava Atlantska plovidba u tjednu katapultirana 28,4 posto pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/atlantska-plovidba-u-tjednu-katapultirana-284-posto/feed/ 0
Korona izbacila Brazil iz top 10 najvećih gospodarstava svijeta https://fima-vrijednosnice.hr/korona-izbacila-brazil-iz-top-10-najvecih-gospodarstava-svijeta/ https://fima-vrijednosnice.hr/korona-izbacila-brazil-iz-top-10-najvecih-gospodarstava-svijeta/#respond Thu, 22 Apr 2021 07:00:18 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=238946 Najgora recesija u modernoj povijesti izazvana pandemijom koronavirusa promiješala je raspored među 10 najvećih svjetskih gospodarstava

Objava Korona izbacila Brazil iz top 10 najvećih gospodarstava svijeta pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
CNBC je analizirao MMF-ove podatke o nominalnom BDP-u 10 najvećih ekonomija i došao do zaključka da su u prvoj pandemijskoj godini SAD, Kina, Japan i Njemačka zadržali svoje pozicije.
Međutim, Indija više nije peto svjetsko gospodarstvo.
Prošle godine pala je za jednu poziciju, i sada je iza Ujedinjenog Kraljevstva čije se gospodarstvo smanjilo za 120 milijardi dolara i sada vrijedi 2,71 bilijun dolara. Francuska i Italija zadržale su sedmu, odnosno osmu poziciju. Jedina država koja je ispala iz prvih 10 je Brazil, do sada na 9. poziciji.
Za jednu poziciju, na 9. mjesto, uspela se Kanada. Među prvih 10 ušla je Južna Koreja koja bi u tom društvu trebala ostati bar još pet godina.
Ta je država prilično brzo stavila epidemiju pod kontrolu, a zahvaljujući snažnom izvozu gospodarstvo se lani smanjilo umjerenih 1 posto, na 1,63 bilijuna dolara…

Više na:korona-izbacila-brazil-iz-10-najvecih-gospodarstava-svijeta-usla-juzna-koreja

Objava Korona izbacila Brazil iz top 10 najvećih gospodarstava svijeta pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/korona-izbacila-brazil-iz-top-10-najvecih-gospodarstava-svijeta/feed/ 0
Wall Street skliznuo s rekordnih razina https://fima-vrijednosnice.hr/wall-street-skliznuo-s-rekordnih-razina-2/ https://fima-vrijednosnice.hr/wall-street-skliznuo-s-rekordnih-razina-2/#respond Tue, 20 Apr 2021 06:50:06 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=238943 Većina kompanija i banaka, koje su dosad objavile kvartalna poslovna izvješća, nadmašili su očekivanja po pitanju zarada

Objava Wall Street skliznuo s rekordnih razina pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Na Wall Streetu su u ponedjeljak Dow Jones i S&P 500 indeks skliznuli s rekordnih razina, a najviše su pale cijene dionica u tehnološkom sektoru jer su ulagači oprezni uoči objave poslovnih rezultata kompanija iz tog sektora.
Dow Jones oslabio je 123 boda ili 0,36 posto, na 34.077 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,53 posto, na 4.163 boda, a Nasdaq indeks 0,98 posto, na 13.914 bodova.
Nakon što je prošloga tjedna tehnološki sektor porastao i pogurao S&P 500 indeks na rekordnu razinu, u ponedjeljak su cijene dionica tehnoloških divova, kao što su Amazon, Microsoft i Nvidia, pale. Posljedica je to opreza ulagača uoči objave poslovnih rezultata tih kompanija ovoga i idućega tjedna.
Prošle je godine za koronakrize tehnološki sektor predvodio po rastu na tržištu, pa bi poslovni rezultati mogli pokazati jesu li visoke cijene u tom sektoru opravdane.
„Tržište je snažno skočilo od početka godine, pa mu je potreban predah. Zasad se radi samo o laganoj dobitonosnoj prodaji uoči objave rezultata velikih tehnoloških imena”, kaže Peter Cardillo, glavni ekonomist u tvrtki Spartan Capital Securities…

Više na:/wall-street-skliznuo-s-rekordnih-razina

Objava Wall Street skliznuo s rekordnih razina pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/wall-street-skliznuo-s-rekordnih-razina-2/feed/ 0
Ekonomski oporavak podigao indekse na rekordne razine https://fima-vrijednosnice.hr/ekonomski-oporavak-podigao-indekse-na-rekordne-razine/ https://fima-vrijednosnice.hr/ekonomski-oporavak-podigao-indekse-na-rekordne-razine/#respond Mon, 19 Apr 2021 08:12:45 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=238941 Svjetske su burze prošloga tjedna dosegnule najviše razine u povijesti...

Objava Ekonomski oporavak podigao indekse na rekordne razine pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Na Wall Streetu je Dow Jones prošloga tjedna porastao 1,2 posto, na 34.200 bodova, dok je S&P 500 skočio 1,4 posto, na 4.185 bodova, a Nasdaq indeks 1,1 posto, na 14.052 boda.
Novi rekordni dosezi Dow Jones i S&P 500 indeksa ponajviše se zahvaljuju rastu cijena dionica velikih tehnoloških kompanija, kao što su Apple, Microsoft i Facebook, te banaka.
S&P 500 indeks financijskog sektora dosegnuo je rekordne razine jer su sve velike američke banke, koje su dosad objavile poslovna izvješća, u prvom tromjesečju ostvarile veće zarade nego što se očekivalo.
Više na:https://www.seebiz.eu/trzista/svjetska-trzista-ekonomski-oporavak-podigao-indekse-na-rekordne-razine/255969/

Objava Ekonomski oporavak podigao indekse na rekordne razine pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/ekonomski-oporavak-podigao-indekse-na-rekordne-razine/feed/ 0
JPMorgan prodao rekordnih 13 milijardi dolara obveznica https://fima-vrijednosnice.hr/jpmorgan-prodao-rekordnih-13-milijardi-dolara-obveznica/ https://fima-vrijednosnice.hr/jpmorgan-prodao-rekordnih-13-milijardi-dolara-obveznica/#respond Fri, 16 Apr 2021 12:20:02 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=238938 Prodaja 13 milijardi dolara obveznica najveći je posao te vrste ikad i to nakon što su Federalne rezerve dopustile da mjere pandemijske pomoći isteknu

Objava JPMorgan prodao rekordnih 13 milijardi dolara obveznica pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
JPMorgan Chase & Co. prodao je u četvrtak 13 milijardi dolara obveznica, što je najveći posao te vrste ikad, iskoristivši neke od najjeftinijih troškova posudbe u posljednjih nekoliko godina kako bi povećala svoj kapital nakon što su Federalne rezerve dopustile da mjere pandemijske pomoći isteknu.
Dogovor, koji je uslijedio nakon najboljeg tromjesečja banke ikad, pojavio se na tržištu jer korporativni zajmoprimci i dalje bilježe veliku potražnju za dugom koji pruža pristojnu premiju nad američkim državnim obveznicama. Knjige narudžbi porasle su na oko 26 milijardi dolara, što je JPMorganu omogućilo da smanji kamate na dug s relativno visokih raspona koje je u početku ponudio, prema riječima osobe koja poznaje tu stvar.
Jumbo ponuda možda je bila povezana s nedavnim promjenama u regulatornim olakšicama za banke, prema analitičaru Bloomberg Intelligencea Arnoldu Kakudi.
Banke su ostale u poziciji da trebaju prodati obveznice ili dodati kapital, a prodaja neosiguranog duga JPMorgan pomoći će mu da ispuni ukupan kapacitet za apsorbiranje gubitaka ili TLAC i vratiti omjer u ravnotežu, rekao je Kakuda.

Preneseno sa:jpmorgan-prodao-rekordnih-13-milijardi-dolara-obveznica

Objava JPMorgan prodao rekordnih 13 milijardi dolara obveznica pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/jpmorgan-prodao-rekordnih-13-milijardi-dolara-obveznica/feed/ 0
Coinbase u debiju dosegao vrijednost od preko 85 milijardi dolara https://fima-vrijednosnice.hr/coinbase-u-debiju-dosegao-vrijednost-od-preko-85-milijardi-dolara/ https://fima-vrijednosnice.hr/coinbase-u-debiju-dosegao-vrijednost-od-preko-85-milijardi-dolara/#respond Thu, 15 Apr 2021 07:16:31 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=238935 U posljednjem krugu privatnog financiranja 2018. godine, ulagači su procijenili Coinbase na 8 milijardi dolara

Objava Coinbase u debiju dosegao vrijednost od preko 85 milijardi dolara pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Dugoočekivani tržišni debi Coinbasea bio je baš onakav kakvog su mnogi i očekivali. Spektakularan.
Kompanija je prvog dana trgovine dosegnula tržišnu vrijednost od 85,8 milijardi dolara, odnosno dionice su zaključile na 328,28 dolara. Dapače, u jednom trenutku današnje trgovine uspjela je i preskočiti magičnu granicu od 100 milijardi dolara tržišne vrijednosti. Odmah na otvaranju dionice su s početnih 256 skočile na 381 dolar da bi u naletu najvećeg optimizma stigle do 429 dolara što daje tržišnu vrijednost od 112 milijardi dolara.
Zaobilazeći tradicionalni postupak IPO-a, Coinbase je izravno stavio svoje dionice na raspolaganje, omogućujući zaposlenicima i postojećim dioničarima da odmah prodaju dionice po tržišnoj cijeni. U potrazi za izravnim uvrštavanjem, Coinbase je slijedio tehnološke tvrtke poput Spotifyja, Slacka, Palantira i Robloxa, što je pomoglo standardiziranju procesa.
Isključujući opcije , početna tržišna kapitalizacija Coinbasea bila je oko 80 milijardi dolara po ishodišnoj cijeni. Računajući opcije i dionice, Coinbase je već jedna od 85 najvrijednijih američkih tvrtki…

Više na:coinbase-u-debiju-dosegao-vrijednost-od-preko-85-milijardi-dolara

Objava Coinbase u debiju dosegao vrijednost od preko 85 milijardi dolara pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/coinbase-u-debiju-dosegao-vrijednost-od-preko-85-milijardi-dolara/feed/ 0
Coinbase izlazi na burzu, a bitcoin to prati novim rekordnim vrijednostima https://fima-vrijednosnice.hr/coinbase-izlazi-na-burzu-a-bitcoin-to-prati-novim-rekordnim-vrijednostima/ https://fima-vrijednosnice.hr/coinbase-izlazi-na-burzu-a-bitcoin-to-prati-novim-rekordnim-vrijednostima/#respond Wed, 14 Apr 2021 13:17:39 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=238932 Ethereum je također na rekordnih oko 2.400 dolara, a u tjedan dana udvostručena je i vrijednost "meme" kriptovalute dogecoina. Euforija je, dakle, ponovno u punom zamahu

Objava Coinbase izlazi na burzu, a bitcoin to prati novim rekordnim vrijednostima pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Poznata mjenjačnica kriptovaluta Coinbase danas će svoje dionice ponuditi javnosti na burzi Nasdaq, što je ponovno potaknulo potražnju za bitcoinom i cijenu mu ponovno lansiralo na najviše razine ikada.
Ovoga tjedna glavna je vijest u svijetu kriptovaluta izlazak Coinbasea na burzu. Ova će mjenjačnica kriptovaluta svoje dionice danas pustiti u prodaju na američkoj burzi Nasdaq, a ovako bitan događaj za kriptosvijet dočekan je s novim optimizmom na tržištima.
Bit će to najveća javna ponuda dionica neke kompanije koja se bavi kriptovalutama, a procjene govore da je Coinbase već sada, prije nego mu se dionicama javno trguje, vrijedan oko 68 milijardi dolara.

Ulagački optimizam koji smo spomenuli očituje se ponajprije u cijenama popularnih kriptovaluta. Proteklih dana, kako se približava dan izlistavanja dionica Coinbasea na burzi, ulagači u kriptovalute počeli su ponovno kupovati bitcoin, ether, XRP, litecoin, i drugu digitalnu imovinu, pa je gotovo cijelo tržište “u zelenom”…

Više na:coinbase-izlazi-na-burzu-a-bitcoin-to-prati-novim-rekordnim-vrijednostima

Objava Coinbase izlazi na burzu, a bitcoin to prati novim rekordnim vrijednostima pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/coinbase-izlazi-na-burzu-a-bitcoin-to-prati-novim-rekordnim-vrijednostima/feed/ 0