FIMA vrijednosnice https://fima-vrijednosnice.hr Investicijsko društvo vrijedno Vašeg povjerenja Thu, 23 Jan 2020 14:18:34 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.5 Prijava poreza na dohodak od kapitala https://fima-vrijednosnice.hr/prijava-poreza-na-dohodak-od-kapitala/ https://fima-vrijednosnice.hr/prijava-poreza-na-dohodak-od-kapitala/#respond Thu, 23 Jan 2020 14:18:34 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228154 Poštovani klijenti, ovim putem Vas obavještavamo da je izračun kapitalnih dobitaka/gubitaka za 2019. godinu te evidencija financijske imovine po FIFO metodi dostupna za korisnike u novoj verziji eTrade aplikacije (verzija 2017). Istoj se može pristupiti preko poveznice (POVEZNICA), gdje je potrebno u izborniku Zahtjevi odabrati PKD. U želji da klijentima olakšamo postupak obračuna, prijave i […]

Objava Prijava poreza na dohodak od kapitala pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Poštovani klijenti,

ovim putem Vas obavještavamo da je izračun kapitalnih dobitaka/gubitaka za 2019. godinu te evidencija financijske imovine po FIFO metodi dostupna za korisnike u novoj verziji eTrade aplikacije (verzija 2017). Istoj se može pristupiti preko poveznice (POVEZNICA), gdje je potrebno u izborniku Zahtjevi odabrati PKD. U želji da klijentima olakšamo postupak obračuna, prijave i uplate poreza, temeljem evidencije financijske imovine i pripadajućeg obračuna generira se i JOPPD obrazac, dok se u opciji i/pomoć nalazi brošura s dodatnim informacijama o prijavi poreza na kapitalne dobitke kao i primjer uplatnice za uplatu poreza i prireza.

Klijenti koji nisu korisnici eTrade usluge mogu zatražiti evidenciju financijske imovine prema podacima o trgovanju iz baze podataka FIMA Vrijednosnica, uz pripadajući obračun u obliku izvješća. Zahtjev se upućuje na mail adresu inotrgovanje@fima.com, a naplaćuje u skladu točkom 6.1. Cjenika usluga u iznosu od 125,00 kn jednokratno.

Ovime društvo FIMA Vrijednosnice ni u kom slučaju ne preuzima odgovornost za obvezu obračunavanja, obustave i uplate poreza na dohodak od kapitala po osnovi kapitalnih dobitaka te druge povezane obveze koje su na strani klijenta propisane poreznim propisima, niti daje klijentu porezni savjet. Preporučamo klijentima da izvrše neovisnu provjeru cjelovitosti i točnosti podataka u navedenim evidencijama i obrascima, koristeći pojedinačne obračune transakcija stjecanja i otuđenja financijskih instrumenata. FIMA Vrijednosnice ne jamče, niti preuzimaju odgovornost za cjelovitost i točnost podataka u evidenciji.

Za dodatna pitanja/informacije možete kontaktirati Vašeg brokera u FIMA Vrijednosnicama.

Srdačan pozdrav,

Vaše FIMA Vrijednosnice

Objava Prijava poreza na dohodak od kapitala pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/prijava-poreza-na-dohodak-od-kapitala/feed/ 0
Proizvođač električnih automobila po vrijednosti pretekao Volkswagen https://fima-vrijednosnice.hr/proizvodac-elektricnih-automobila-po-vrijednosti-pretekao-volkswagen/ https://fima-vrijednosnice.hr/proizvodac-elektricnih-automobila-po-vrijednosti-pretekao-volkswagen/#respond Thu, 23 Jan 2020 12:08:03 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228151 Američki proizvođač električnih vozila Tesla istisnuo je njemački Volkswagen s pozicije drugog proizvođača automobila u svijetu po tržišnoj vrijednosti...

Objava Proizvođač električnih automobila po vrijednosti pretekao Volkswagen pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Američki proizvođač električnih vozila Tesla istisnuo je njemački Volkswagen s pozicije drugog proizvođača automobila u svijetu po tržišnoj vrijednosti iako po broju isporučenih automobila i dalje uvelike zaostaje za njemačkom kompanijom.
Cijena Teslinih dionica više je nego udvostručena od listopada prošle godine kada je kompanija izvijestila da je treće fiskalno tromjesečje zaključila s dobiti. Prethodno je pozitivan poslovni rezultat zabilježila u posljednja dva tromjesečja 2018.
Još se ne mogu pohvaliti pozitivnim rezultatom u cijeloj poslovnoj godini.
U srijedu su Tesline dionice porasle četiri posto, pa je tržišna vrijednost kompanije premašila 100 milijardi dolara. Time je istisnuo s druge pozicije u svijetu po tržišnoj kapitalizaciji njemački Volkswagen.
Vodeću poziciju drži japanska Toyota s 230 milijardi dolara.
Neki analitičari smatraju da rast cijena Teslinih dionica odražava dobre rezultate kompanije u proteklim mjesecima. Tesla je nedavno otvorio tvornicu u Šangaju koja bi im trebala poslužiti kao odskočna daska za osvajanje kineskog tržišta.
Po broju isporučenih automobila i dalje zaostaje za etabliranim automobilskim divovima. Tako je u siječnju izvijestio da je prošle godine isporučio više od 367.500 automobila, 50 posto više nego 2018. godine.
Volkswagen ih je isporučio gotovo 11 milijuna a Toyota je od siječnja do studenog prodao nešto više od devet milijuna.
Pročitajte više na:http://www.poslovni.hr/kompanije/proizvoac-elektricnih-automobila-po-vrijednosti-pretekao-volkswagen-361996

Objava Proizvođač električnih automobila po vrijednosti pretekao Volkswagen pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/proizvodac-elektricnih-automobila-po-vrijednosti-pretekao-volkswagen/feed/ 0
Smanjuju se naknade u bankama i olakšava pristup tržištu kapitala https://fima-vrijednosnice.hr/smanjuju-se-naknade-u-bankama-i-olaksava-pristup-trzistu-kapitala/ https://fima-vrijednosnice.hr/smanjuju-se-naknade-u-bankama-i-olaksava-pristup-trzistu-kapitala/#respond Wed, 22 Jan 2020 14:24:44 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228135 Podiže se prag za objavu prospekta za javne ponude vrijednosnih papira

Objava Smanjuju se naknade u bankama i olakšava pristup tržištu kapitala pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Zastupnici su podržali i izmjene Zakona o tržištu kapitala kojim se pojednostavljuje i olakšava pristup tržištu kapitala i podiže prag za objavu prospekta za javne ponude vrijednosnih papira.
Saborski zastupnici pozdravili su u srijedu smanjivanje naknada u domaćim bankama za prekogranična plaćanja u eurima koje se predlažu izmjenama Zakona o provedbi uredbi Europske unije iz područja platnog prometa.
Prema važećim cjenicima banaka, dodao je, potrošači plaćaju najnižu naknadu između 30 kuna kod zadavanja plaćanja putem internetskog bankarstva do 1 posto od iznosa transakcije odnosno minimalno 100, a maksimalno 500 kuna ili pak 0,5 posto do iznosa transakcije gdje je maksimalni iznos može biti čak i 750 kuna.
Kao posljedica EU uredbe, naknade za internetsko i mobilno bankarstvo bit će na razini jedne do tri kune, a za transakcije u poslovnicama do 100 kuna umjesto sadašnjih maksimalno 750 kuna, rekao je Zrinušić,državni tajnik u Ministarstvu financija.
Više na:http://www.poslovni.hr/trzista/smanjuju-se-naknade-u-bankama-zakon-ide-u-korist-graana-i-oni-ce-ga-zaista-osjetiti-u-svojim-lisnicama-361938

Objava Smanjuju se naknade u bankama i olakšava pristup tržištu kapitala pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/smanjuju-se-naknade-u-bankama-i-olaksava-pristup-trzistu-kapitala/feed/ 0
Mirovinski fondovi mogli bi sudjelovati u dokapitalizaciji Luke Rijeka https://fima-vrijednosnice.hr/mirovinski-fondovi-mogli-bi-sudjelovati-u-dokapitalizaciji-luke-rijeka/ https://fima-vrijednosnice.hr/mirovinski-fondovi-mogli-bi-sudjelovati-u-dokapitalizaciji-luke-rijeka/#respond Tue, 21 Jan 2020 08:07:43 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228111 Prilike na svjetskim financijskim tržištima, kako je naveo predsjednik UMFO-a Dubravko Štimac i predsjednik Uprave PBZ/CO fonda, najviše su pogodovale fondovima kategorije A...

Objava Mirovinski fondovi mogli bi sudjelovati u dokapitalizaciji Luke Rijeka pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Fondovi kategorije B, koji su umjerenijeg profila rizičnosti i u kojima štedi najveći broj hrvatskih građana, njih 95 posto, ostvarili su prosječni godišnji prinos od 9,04 posto, a fondovi kategorije C, koji su konzervativni, a u njih ulažu svi osiguranici kojima je ostalo pet i manje godina do mirovine, ostvarili su prosječni godišnji prinos od 5,43 posto.
»Mislimo da su to dobri rezultati i da članovi mogu biti zadovoljni s tim što smo im zaradili u protekloj godini«, rekao je Štimac.
Kazao je i kako je sve jasnije da drugi mirovinski stup donosi korist za svoje članove. »Kad uzmete ljude koji ovih dana odlaze u mirovinu, već nekih 50 posto onih koji imaju pravo izbora između kombinirane odnosno samo mirovine iz prvog stupa bira kombiniranu mirovinu jer je veća«, izjavio je te dodao kako će sve te dileme o korisnosti drugog stupa nestati za nekoliko godina.
Što se tiče 2020. godine, Štimac smatra da će u ovoj godini prinosi vjerovatno biti nešto niži. »Očekivanja analitičara na tržištima kapitala su da će godina biti pozitivna premda cijelo vrijeme postoje pojačani rizici i oko trgovinskih odnosa u svijetu, oko nekih kriznih žarišta, no vjerujemo da ćemo nastaviti trend zarađivanja za naše članove«, istaknuo je. Rekao je i kako se nadaju da će hrvatsko gospodarstvo kreirati više prilika za ulaganje nego dosad.
Tržište kapitala u 2019. godini obilježile su međunarodne trgovinske razmirice koje su za posljedicu imale negativan efekt usporavanja svjetskog gospodarstva. Kratkoročni efekt na globalnu ekonomiju je vidljiv kroz povećanje volatilnosti na tržištima, dok je dugoročni utjecaj vidljiv kroz smanjenje stope globalnog rasta, rečeno je na konferenciji.
U 2020. godini obvezni mirovinski fondovi vide daljnje prilike za ulaganje u infrastrukturne projekte te moguće privatizacije i dokapitalizacije, kao i ulaganja u perspektivne privatne kompanije.
Prilike za ulaganje su infrastrukturni projekti posebice u području prometa i energetike, kazao je predsjednik Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima Damir Grbavac.
Na novinarski upit planiraju li sudjelovati u dokapitalizaciji Luke Rijeka, čelnici mirovinskih fondova su kazali kako prvo trebaju vidjeti planove i smjerove razvoja Luke Rijeka.
Predsjednik Uprave Erste Plavog fonda Petar Vlaić je rekao da u Luci Rijeka taj fond ima oko 8 posto dionica.
»Ne znamo što se točno tamo dešava i ne možemo ni znati jer nismo Uprava niti imamo člana Nadzornog odbora, no svjesni smo toga da su Luci Rijeka vjerojatno potrebna nova sredstva za dokapitalizaciju za ispunjavanje nekih uvjeta kojih su preuzeli«, izjavio je.
Napomenuo je i da bi sudjelovali u dokapitalizaciji bilo koje firme, moraju dobiti plan, materijale na temelju kojih će odlučivati hoće li sudjelovati ili ne.

Što se tiče sudjelovanja u dokapitalizaciji Luke Rijeka, Štimac je kazao kako prvo trebaju vidjeti prezentaciju i što se kani napraviti.
»Dioničari smo u Luci Rijeka, ali za konkretan odgovor o dokapitalizaciji trebamo vidjeti planove i smjerove razvoja«, rekao je.
Pročitajte više na:http://www.seebiz.eu/mirovinski-fondovi-mogli-bi-sudjelovati-u-dokapitalizaciji-luke-rijeka/ar-203400/

Objava Mirovinski fondovi mogli bi sudjelovati u dokapitalizaciji Luke Rijeka pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/mirovinski-fondovi-mogli-bi-sudjelovati-u-dokapitalizaciji-luke-rijeka/feed/ 0
Brži razvoj 5G mreža u Europi usporava i skepticizam zbog zračenja https://fima-vrijednosnice.hr/brzi-razvoj-5g-mreza-u-europi-usporava-i-skepticizam-zbog-zracenja/ https://fima-vrijednosnice.hr/brzi-razvoj-5g-mreza-u-europi-usporava-i-skepticizam-zbog-zracenja/#respond Mon, 20 Jan 2020 14:19:14 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228096 Znanstvenici diljem svijeta desetljećima ne mogu dokazati štetnost mobilnih mreža, iako se konstantno govori kritično o istima

Objava Brži razvoj 5G mreža u Europi usporava i skepticizam zbog zračenja pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Integraciju mobilnih mreža pete generacije (5G) usporava i skepticizam, koji vlada po pitanju utjecaja zračenja na ljudsko zdravlje. Konkretno se to moglo vidjeti na primjeru švicarskog grada Wohlena, gdje se pokušava implementirati najnovija tehnologija, ali lokalne vlasti to ne dopuštaju.
Kompanija Sunrise Communications AG pokušala je postaviti 5G tornjeve, ali to je odbijeno zbog zabrinutosti lokalne zajednice po pitanju zračenja i utjecaja na ljudsko zdravlje. Točnije, spominjalo se elektromagnetsku radijaciju. Na valu takvih navoda, aktivistička grupacija Frequencia, otišla je korak dalje pa naglasila da postoje strahovi o tome da 5G uzrokuje rak.
I sve skupa proširilo se automatski dalje od Wohlena, sve do Berna. Više stotina ljudi prosvjedovalo je pred parlamentom kako bi zaustavilo 5G razvoj. Zbilo se to u rujnu i nastavilo širiti, skepsa ne prestaje, kao ni strahovi…
A što struka kaže o 5G i povezanosti s bolestima? Elektromagnetska energija identična je onoj koju su proizvodili 3G, 4G ili WiFi. Ali, ono što razlikuje 5G jest njegova iznimna učinkovitost s obzirom da radi na nižim razinama od one na kojoj rade kućanski uređaji.
Više na:https://www.ictbusiness.info/telekomunikacije/brzi-razvoj-5g-mreza-u-europi-usporava-i-skepticizam-zbog-zracenja

Objava Brži razvoj 5G mreža u Europi usporava i skepticizam zbog zračenja pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/brzi-razvoj-5g-mreza-u-europi-usporava-i-skepticizam-zbog-zracenja/feed/ 0
Rekordi na svjetskim tržištima nakon trgovinskog sporazuma SAD-a i Kine https://fima-vrijednosnice.hr/rekordi-na-svjetskim-trzistima-nakon-trgovinskog-sporazuma-sad-a-i-kine/ https://fima-vrijednosnice.hr/rekordi-na-svjetskim-trzistima-nakon-trgovinskog-sporazuma-sad-a-i-kine/#respond Mon, 20 Jan 2020 12:51:17 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228093 Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna dosegnule nove najviše razine u povijesti...

Objava Rekordi na svjetskim tržištima nakon trgovinskog sporazuma SAD-a i Kine pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Na Wall Streetu je Dow Jones prošloga tjedna ojačao 1,8 posto, na 29.348 bodova, dok je S&P 500 skočio 2 posto, na 3.329 bodova, a Nasdaq indeks 2,3 posto, na 9.388 bodova.

Novi rekordi tih indeksa, kao i europskog STOXX 600 te MSCI indeksa svjetskih burzi, uslijedili su nakon što su u srijedu predsjednik SAD-a Donald Trump i zamjenik kineskog premijera Liu He u Washingtonu potpisali prvu fazu trgovinskog sporazuma.

Time je završen carinski rat između SAD-a i Kine koji je negativno utjecao na globalno gospodarstvo više od 18 mjeseci.
Prema potpisanom sporazumu, Kina bi u iduće dvije godine trebala kupiti oko 200 milijardi dolara vrijedne američke proizvode i usluge, povrh dosadašnjih 186 milijardi dolara.

No, carine koje su dosad uvele dvije strane zasad ostaju.

Predsjednik Trump je kazao da će carine biti ukinute kada se postigne dogovor i o drugoj fazi trgovinskog sporazuma, o čemu bi pregovori uskoro trebali početi.

„Siguran sam da će investitori secirati ovaj sporazum i da će biti kritike da to nije dovoljno ili da nije riješeno ovo ili ono pitanje… No, da sporazum nije potpisan, tržište bi reagiralo negativno”, kaže Chuck Carlson, direktor u tvrtki Horizon Investment Services.
Pročitajte više na:http://www.seebiz.eu/rekordi-na-svjetskim-trzistima-nakon-trgovinskog-sporazuma-sad-a-i-kine/ar-203336/

Objava Rekordi na svjetskim tržištima nakon trgovinskog sporazuma SAD-a i Kine pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/rekordi-na-svjetskim-trzistima-nakon-trgovinskog-sporazuma-sad-a-i-kine/feed/ 0
Banke u eurozoni povećale neto prihode od kamata u trećem kvartalu https://fima-vrijednosnice.hr/banke-u-eurozoni-povecale-neto-prihode-od-kamata-u-trecem-kvartalu/ https://fima-vrijednosnice.hr/banke-u-eurozoni-povecale-neto-prihode-od-kamata-u-trecem-kvartalu/#respond Fri, 17 Jan 2020 14:15:05 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228082 Banke u eurozoni ostvarile su veće neto kamatne prihode u trećem kvartalu 2019. godine u odnosu na isto razdoblje godine ranije...

Objava Banke u eurozoni povećale neto prihode od kamata u trećem kvartalu pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
U rujnu prošle godine ECB je dodatno spustio negativnu kamatnu stopu na depozite banaka, na minus 0,5 posto, opetovano tvrdeći da su banke zapravo neto dobitnici politike ultraniskih kamatnih stopa budući da veći obujam kreditiranja više nego anulira nepovoljan utjecaj niskih kamatnih stopa.
Upozoravali su također da prigovori o niskim kamatnim stopama odvraćaju pažnju od zastarjelih poslovnih modela banaka koji su već dugo značajan uzrok niske dobiti. Niska pak profitabilnost spada među najveće rizike za gospodarstvo eurozone, naglašavaju u ECB-u.
Podaci objavljeni u srijedu potkrepljuju njihove tvrdnje, pokazujući da su najveće banke eurozoni, čije poslovanje ECB nadzire, u trećem tromjesečju ostvarile 4,37 posto veće neto kamatne prihode nego u istom razdoblju godine ranije, od 202,9 milijardi eura.
Iznos je ujedno najviši u trećem tromjesečju od kraja 2014. kada je ECB počeo sa supervizijom.
Ukupni prihodi banaka također su porasli dok im je neto dobit smanjena u odnosu na godinu ranije, za osam posto, zbog kontinuiranog rasta troškova i skoka rezervacija za rizike, pokazali su podaci ECB-a, objavljeni u srijedu.
Najlošije su rezultate bilježile njemačke banke, izjednačivši se u ukupnoj neto dobiti s onima u Grčkoj, manjem gospodarstvu koje se proteklih godina jedva spasilo od kolapsa uz podršku tri europska paketa zajmova.
Pročitajte više na:http://www.seebiz.eu/banke-u-eurozoni-povecale-neto-prihode-od-kamata-u-trecem-kvartalu/ar-203225/

Objava Banke u eurozoni povećale neto prihode od kamata u trećem kvartalu pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/banke-u-eurozoni-povecale-neto-prihode-od-kamata-u-trecem-kvartalu/feed/ 0
Državno jamstvo za 300 milijuna kuna kredita Đuri Đakoviću https://fima-vrijednosnice.hr/drzavno-jamstvo-za-300-milijuna-kuna-kredita-duri-dakovicu/ https://fima-vrijednosnice.hr/drzavno-jamstvo-za-300-milijuna-kuna-kredita-duri-dakovicu/#respond Thu, 16 Jan 2020 14:13:57 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228068 Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o davanju državnog jamstva za kredit Đuro Đaković Grupi...

Objava Državno jamstvo za 300 milijuna kuna kredita Đuri Đakoviću pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o davanju državnog jamstva za kredit Đuro Đaković Grupi, Đuro Đaković Specijalnim vozilima i Đuro Đaković Industrijskim rješenjima, u iznosu do 300 milijuna kuna.
Premijer Andrej Plenković na početku sjednice je rekao kako je riječ o potpori od 300 milijuna kuna budući je kompanija važan segment u Brodsko-posavskoj županiji i kako bi njeno posrtanje imalo negativan utjecaj na njezinu gospodarsku i socijalnu sliku.
Đuro Đaković ima četiri ovisna društva i zapošljava oko 850 radnika, kazao je Plenković napominjući kako je davanje jamstva najavljeno Europskoj komisiji (EK)
Riječ je o potpori koja će ići u dvije faze – 150 milijuna kuna za obrtna sredstva za proizvodnju u pogonima Đure Đakovića, a preostalih 150 milijuna kuna će ići u kasnijoj fazi, kazao je.
“Ovom odlukom dajemo šansu Đuri Đakoviću i nastojat ćemo da se ona adekvatno provede u danima i tjednima koji su pred nama”, rekao je Plenković.
Pročitajte više na:https://hrportfolio.hr/vijesti/ekonomija/drzavno-jamstvo-za-300-milijuna-kuna-kredita-duri-dakovicu-59437

Objava Državno jamstvo za 300 milijuna kuna kredita Đuri Đakoviću pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/drzavno-jamstvo-za-300-milijuna-kuna-kredita-duri-dakovicu/feed/ 0
Dionica ‘pod naponom’:na pragu ‘otključavanja’ najvećeg bonusa na svijetu https://fima-vrijednosnice.hr/dionica-pod-naponomna-pragu-otkljucavanja-najveceg-bonusa-na-svijetu/ https://fima-vrijednosnice.hr/dionica-pod-naponomna-pragu-otkljucavanja-najveceg-bonusa-na-svijetu/#respond Thu, 16 Jan 2020 08:27:18 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228064 Da bi Tesla dohvatio kapitalizaciju od 100 milijardi dolara, cijena dionica treba porasti nešto više od tri posto kako bi dohvatila 554,80 dolara

Objava Dionica ‘pod naponom’:na pragu ‘otključavanja’ najvećeg bonusa na svijetu pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Ako do 2028. uspije ispuniti sve uvjete, na račun čelnika američkog proizvođača električnih vozila ‘sjest’ će 50 milijardi dolara.
Eksplozivan rast cijene dionica Tesle u proteklih šest mjeseci doveo je njezina prvog čovjeka Elona Muska na prag dobivanja prvih 350 milijuna dolara u tranši bonusa koji ukupno vrijedi 50 milijardi dolara.
Ako za osam godina uspije ispuniti sve uvjete, taj bi ga bonus – do sada najveći u korporativnoj Americi – mogao učiniti najbogatijim čovjekom na svijetu. Rapidan rast vrijednosti pravo je čudo s obzirom da gotovo cijeli Wall Street smatra da cijena Teslinih dionica treba – padati.

Većina investitora u SAD-u i dalje sumnjičavo gleda na obećanja da kompanija može konstantno biti profitabilna, uvećavati prihode i imati pozitivan novčani tok. Većina tamošnjih financijskih analitičara preporuča prodaju dionica, a Teslina je vrijednosnica među najkorištenijima za kratku prodaju, odnosno zaradu na padu cijene…

Više na:http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/musk-na-pragu-otkljucavanja-najveceg-bonusa-na-svijetu-361655

Objava Dionica ‘pod naponom’:na pragu ‘otključavanja’ najvećeg bonusa na svijetu pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/dionica-pod-naponomna-pragu-otkljucavanja-najveceg-bonusa-na-svijetu/feed/ 0
Jedna kompanija prva bi mogla dostići tržišnu vrijednost od 2 bilijuna dolara https://fima-vrijednosnice.hr/jedna-kompanija-prva-bi-mogla-dostici-trzisnu-vrijednost-od-2-bilijuna-dolara/ https://fima-vrijednosnice.hr/jedna-kompanija-prva-bi-mogla-dostici-trzisnu-vrijednost-od-2-bilijuna-dolara/#respond Wed, 15 Jan 2020 11:51:51 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228055 Najveća američka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, Apple, ima potencijal da do kraja 2021. godine dostigne vrijednost od dva bilijuna dolara...

Objava Jedna kompanija prva bi mogla dostići tržišnu vrijednost od 2 bilijuna dolara pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Potencijalni razvoj 5G mreže mogao bi joj dati ‘vjetar u leđa’.
Najveća američka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, Apple, ima potencijal da do kraja 2021. godine dostigne vrijednost od dva bilijuna dolara, procjenjuje kompanija za finansijske usluge i investicije, a prenosi CNBC.
Apple ima potencijal da prvi dostigne tržišnu vrijednost od dva bilijuna dolara, imajući u vidu potencijal razvoja 5G mreže koji će dati “vjetar u leđa” kompaniji u narednim godinama”, objavljeno je u jednoj bilješci objavljenoj na burzi u New Yorku.
Prema tom opažanju, dionica Applea do kraja godine dostići će 400 dolara, što je rast od preko 30 posto u odnosu na 316,96 dolara koliko je dionica košala nakon zatvaranja burze u ponedjeljak.

Objava Jedna kompanija prva bi mogla dostići tržišnu vrijednost od 2 bilijuna dolara pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/jedna-kompanija-prva-bi-mogla-dostici-trzisnu-vrijednost-od-2-bilijuna-dolara/feed/ 0