FIMA vrijednosnice https://fima-vrijednosnice.hr Investicijsko društvo vrijedno Vašeg povjerenja Fri, 06 Dec 2019 14:17:24 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.4 Prelazak na Xetra T7 trgovinski sustav Zagrebačke burze – važna obavijest za klijente! https://fima-vrijednosnice.hr/prelazak-na-xetra-t7-trgovinski-sustav-zagrebacke-burze-vazna-obavijest-za-klijente/ https://fima-vrijednosnice.hr/prelazak-na-xetra-t7-trgovinski-sustav-zagrebacke-burze-vazna-obavijest-za-klijente/#respond Fri, 06 Dec 2019 14:17:24 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=227750 Poštovani klijenti, u ponedjeljak, dana 9. prosinca 2019. staru verziju trgovinskog sustava Zagrebačke burze zamijenit će nova verzija sustava naziva Xetra T7. Nastavno na navedeno, nakon zatvaranja Burze trgovinskog dana 6. prosinca pa sve do ponedjeljka 9. prosinca, kroz eTrade aplikaciju neće biti vidljivi aktivni nalozi za Zagrebačku burzu pa se stoga isti neće moći […]

Objava Prelazak na Xetra T7 trgovinski sustav Zagrebačke burze – važna obavijest za klijente! pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Poštovani klijenti, u ponedjeljak, dana 9. prosinca 2019. staru verziju trgovinskog sustava Zagrebačke burze zamijenit će nova verzija sustava naziva Xetra T7.

Nastavno na navedeno, nakon zatvaranja Burze trgovinskog dana 6. prosinca pa sve do ponedjeljka 9. prosinca, kroz eTrade aplikaciju neće biti vidljivi aktivni nalozi za Zagrebačku burzu pa se stoga isti neće moći opozvati, promijeniti kao niti zadavati novi. Unatoč tome što neće biti vidljivi u eTrade aplikaciji svi aktivni nalozi klijenata Fima Vrijednosnica nakon zatvaranja burze dana 6. prosinca će se u ponedjeljak 9. prosinca tokom jutra prebaciti u novu verziju trgovinskog sustava nakon čega će ponovno biti omogućene izmjene odnosno otkaz spomenutih naloga kao i otvaranje novih naloga. 

Vrijeme trgovanja na dan 9. prosinca 2019. u kontinuiranoj trgovini s dražbom zatvaranja iznimno će trajati skraćeno od 12-16h, dok će se od utorka 10. prosinca nadalje trgovina odvijati sukladno redovnom vremenu trgovanja na Burzi.

Dana 9. prosinca 2019. na snagu stupa i nova verzija Pravila Zagrebačke burze čije su izmjene i dopune učinjene zbog uvođenja T7 trgovinskog sustava i zbog usklađenja s propisima koji uređuju tržište kapitala. Vezano za tehničke performanse nove verzije trgovinskog sustava XETRA T7, u dijelu u kojem se Pravila Burze odnose na trgovinu, odredbe su izmijenjene odnosno dopunjene u skladu s funkcioniranjem i tehničkim mogućnostima samog trgovinskog sustava o čemu se više informacija može naći i u Trgovinskom priručniku i Tržišnom modelu objavljenim na internetskim stranicama Zagrebačke burze.
Jedna od značajnih novosti odnosi se na uvođenje novog modaliteta trgovine za niskolikvidne dionice s fazama kontinuirane trgovine o čemu više informacija možete naći na ovdje.

Radi uvođenja kontrola prije trgovanja društvo Fima Vrijednosnice je za trgovanje na Zagrebačkoj burzi uvelo ograničenje za zadavanje naloga putem eTrade aplikacije većih od 3 milijuna kuna i/ili u količini većoj od 1 milijun dionica. Za zadavanje naloga koji prelaze navedene limite molimo da telefonski kontaktirate svog brokera. Spomenuti limiti su podložni promjenama o čemu ćemo Vas u slučaju izmjene obavijestiti putem eTrade aplikacije.

Ako su Vam potrebne dodatne informacije možete kontaktirati Vašeg brokera.

Vaše Fima Vrijednosnice

Objava Prelazak na Xetra T7 trgovinski sustav Zagrebačke burze – važna obavijest za klijente! pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/prelazak-na-xetra-t7-trgovinski-sustav-zagrebacke-burze-vazna-obavijest-za-klijente/feed/ 0
Indeksi porasli, Kina i SAD približavaju se dogovoru https://fima-vrijednosnice.hr/indeksi-porasli-kina-i-sad-priblizavaju-se-dogovoru/ https://fima-vrijednosnice.hr/indeksi-porasli-kina-i-sad-priblizavaju-se-dogovoru/#respond Fri, 06 Dec 2019 09:51:56 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=227743 Na azijskim su burzama u petak cijene dionica porasle, kao i dan prije na Wall Streetu...

Objava Indeksi porasli, Kina i SAD približavaju se dogovoru pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u plusu 0,5 posto.
Pritom je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks ojačao 0,3 posto, dok su cijene dionica u Šangaju, Hong Kongu, Australiji, Singapuru i Južnoj Koreji porasle između 0,1 i 0,8 posto.
Kao i jučer na Wall Streetu, rast indeksa zahvaljuje se nadi ulagača da bi SAD i Kina uskoro mogle postići parcijalni trgovinski sporazum.
Washington već danima poručuje da pregovori teku dobro, dok Peking traži da se ukinu carine kako bi se postigao dogovor o prvoj fazi sporazuma.
Ulagači se nadaju sporazumu prije 15. prosinca, za kada je SAD najavio uvođenje dodatnih carina na uvoz kineskih proizvoda.
„Mnogi su ulagači suzdržani dok ne vide daljnji razvoj događaja. Osim toga, čeka se izvješće o zapošljavanju u SAD-u, a idućega se tjedna održava i sjednice čelnika američke središnje banke. No, vidi se da je raspoloženje na tržištima pozitivno”, kaže Yasuo Sakuma, direktor u tvrtki Libra Investments.
U petak će u fokusu ulagača biti izvješće o zapošljavanju u SAD-u, koje obično znatno utječe na smjer tržišta. Analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da je u studenome broj zaposlenih povećan za 180.000.
Idućega se tjedna, pak, održava posljednja sjednica čelnika američke središnje banke u ovoj godini. Ne očekuju se nikakve promjene u monetarnoj politici jer je Fed već u tri navrata ove godine smanjio ključne kamatne stope.
Pročitajte više na:http://www.seebiz.eu/azijska-trzista-indeksi-porasli-kina-i-sad-priblizavaju-se-dogovoru/ar-201578/

Objava Indeksi porasli, Kina i SAD približavaju se dogovoru pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/indeksi-porasli-kina-i-sad-priblizavaju-se-dogovoru/feed/ 0
Težak pad Vira, indeksi prekinuli pozitivni niz https://fima-vrijednosnice.hr/tezak-pad-vira-indeksi-prekinuli-pozitivni-niz/ https://fima-vrijednosnice.hr/tezak-pad-vira-indeksi-prekinuli-pozitivni-niz/#respond Thu, 05 Dec 2019 09:30:55 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=227727 Investitori su se fokusirali na Viro koji je ujedno bio i najveći gubitnik dana...

Objava Težak pad Vira, indeksi prekinuli pozitivni niz pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
CROBEX je nakon četiri dana rasta umanjen za 0,5 posto, na 1.994,28 bodova i spustio se ispod psihološki važne granice od 2.000 bodova. CROBEX10 je pao 0,3 posto na 1.184,09 bodova. CROBEXprime je zabilježio rast za 0,10 posto na 1.155,81 bod.
Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer porastao za 3,1 milijun kuna te je iznosio 8,4 milijuna kuna. Na redovni dionički promet se odnosi 6,5 milijuna kuna, a obveznicama se trgovalo u iznosu od 1,9 milijuna kuna.
Dva su izdanja zaključila prometom većim od milijun kuna, a promet veći od sto tisuća kuna bilježi ukupno 12 izdanja. Promet deset najlikvidnijih izdanja je uvećan za 1,3 milijuna kuna, a iznosio je 5,5 milijuna kuna.
Od deset najlikvidnijih izdanja porast cijene bilježe dva izdanja. Dnevne promjene najlikvidnijih deset kretale su se u rasponu od -26,67 posto do %2B1,33 posto.
Najlikvidniji je bio Viro s prometom od 2,4 milijuna kuna i cjenovnim padom za 26,7 posto na 60,50 kuna.
Podravka je zabilježila dnevni promet nešto veći od milijun kuna i rast za 0,6 posto na cijenu od 486,00 kuna.
Valamar Riviera je zaključila prometom od 579 tisuća kuna i padom od 0,3 posto odnosno cijenom od 38,10 kuna.
Najveći rast bilježi AD Plastik, za 1,33 posto na cijenu od 190,50 kuna, uz 162 tisuće kuna prometa.
Dan bez postotne promjene bilježe tri izdanja. To su povlašteno izdanje Adris Grupe s cijenom od 497,00 kuna i prometom od 283 tisuće kuna, Jadroagent koji bilježi cijenu od 1.400,00 kuna i promet od 174 tisuće kuna te Ericsson NT koji je zaključio na 1.360,00 kuna te uz 140 tisuća kuna prometa.
Optima telekom je oslabio
Pročitajte više na:http://www.seebiz.eu/zagrebacka-burza-tezak-pad-vira-indeksi-prekinuli-pozitivni-niz/ar-201521/

Objava Težak pad Vira, indeksi prekinuli pozitivni niz pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/tezak-pad-vira-indeksi-prekinuli-pozitivni-niz/feed/ 0
Deutsche Telekom obustavio sve 5G poslove do njemačke odluke o Huaweiju https://fima-vrijednosnice.hr/deutsche-telekom-obustavio-sve-5g-poslove-do-njemacke-odluke-o-huaweiju/ https://fima-vrijednosnice.hr/deutsche-telekom-obustavio-sve-5g-poslove-do-njemacke-odluke-o-huaweiju/#respond Thu, 05 Dec 2019 08:14:10 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=227724 Time su prihvatili stav SAD-a da oprema Huaweija, 'na mala vrata' izlaže mreže kibernetičkoj špijunaži

Objava Deutsche Telekom obustavio sve 5G poslove do njemačke odluke o Huaweiju pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Deutsche Telekom objavio je u srijedu da obustavlja sve poslove povezane s mobilnim mrežama nove generacije dok Njemačka ne donese odluku o potencijalnim sigurnosnim rizicima vezanim uz kineskog dobavljača opreme Huawei.
„S obzirom na nejasnu političku situaciju, trenutno ni sa jednim dobavljačem ne sklapamo ugovore vezane uz 5G mrežu. Trenutno obavještavamo sve dobavljače o toj odluci”, priopćio je Deutsche Telekom.
Njemački div uspostavio je 5G mrežu u nekoliko njemačkih gradova, pri čemu je u Berlinu pokrenuo pilot projekt u suradnji s Huaweijem. Iduće godine planira proširiti mrežu na 20 njemačkih gradova.
Parlamentarni zastupnici Kršćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel pobunili su se protiv prijedloga zakona koji ne predviđa zabranu nijednog dobavljača već samo provjeru tehnologije i upravljanja svih kompanija.
Time su prihvatili stav SAD-a da oprema Huaweija, vodeće kompanije na tržištu, ‘na mala vrata’ izlaže mreže kibernetičkoj špijunaži. Washington također naglašava da je Huawei zakonom obavezan štititi interese kineske države što Huawei negira.
Izvor:HINA

Objava Deutsche Telekom obustavio sve 5G poslove do njemačke odluke o Huaweiju pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/deutsche-telekom-obustavio-sve-5g-poslove-do-njemacke-odluke-o-huaweiju/feed/ 0
Kina zaprijetila: SAD će morati platiti cijenu https://fima-vrijednosnice.hr/kina-zaprijetila-sad-ce-morati-platiti-cijenu/ https://fima-vrijednosnice.hr/kina-zaprijetila-sad-ce-morati-platiti-cijenu/#respond Wed, 04 Dec 2019 14:25:18 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=227717 Američki Zastupnički dom prihvatio prijedlog zakona o Ujgurima zahtijevajući sankcije za kineske dužnosnike

Objava Kina zaprijetila: SAD će morati platiti cijenu pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Kina je u srijedu upozorila Sjedinjene Države da će morati “platiti cijenu” zbog prijedloga zakona izglasanog u Zastupničkom domu kojim se poziva na sankcije Pekingu zbog zatvaranja muslimanske manjine Ujgura u logore.
Zastupnički dom američkog Kongresa velikom je većinom u utorak prihvatio prijedlog zakona koji poziva na sankcioniranje visokih kineskih dužnosnika u pokrajini Xinjiang (sjeverozapad Kine).

Organizacije za zaštitu ljudskih prava u Washingtonu optužuju Peking da je u toj pokrajini, koja je dugo vremena bila poprište krvavih atentata, zatočila do milijun muslimana, pripadnika naroda Ujgura, u logorima za politički preodgoj.

Peking te optužbe odbacuje i tvrdi da je riječ “o centrima za profesionalnu izobrazbu”, koji su uspostavljeni s ciljem da se lokalno stanovništvo zaposli i ne padne u iskušenje da odabere islamizam i terorizam.

Više na:http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/kina-zaprijetila-sad-ce-morati-platiti-cijenu-360306

Objava Kina zaprijetila: SAD će morati platiti cijenu pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/kina-zaprijetila-sad-ce-morati-platiti-cijenu/feed/ 0
Crobexi rasli, najlikvidniji AD Plastik https://fima-vrijednosnice.hr/crobexi-rasli-najlikvidniji-ad-plastik/ https://fima-vrijednosnice.hr/crobexi-rasli-najlikvidniji-ad-plastik/#respond Wed, 04 Dec 2019 07:59:01 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=227711 Promet deset najlikvidnijih izdanja je uvećan za 336 tisuća kuna, a iznosio je 4,2 milijuna kuna...

Objava Crobexi rasli, najlikvidniji AD Plastik pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Ključni dionički indeksi Zagrebačke burze su zabilježili porast. CROBEX je uvećan za 0,11 posto na 2.004,46 bodova. CROBEX10 je porastao za 0,04 posto na 1.187,86 bodova. CROBEXprime je zabilježio pad za 0,06 posto na 1.154,69 bodova, navodi hrportfolio.
Sektorski indeksi su zaključili u rasponu od -0,69 posto koliko bilježi CROBEXnutris do +0,39 posto koliko je porastao CROBEXindustrija. Obveznički indeksi su zaključili porastom, CROBIS je uvećan za 0,06 posto, a CROBIStr za 0,07 posto.
Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer pao za 5,4 milijuna kuna te je iznosio 5,3 milijuna kuna. Na redovni dionički promet se odnosi 5,2 milijuna kuna, obveznicama se trgovalo u iznosu od 129 tisuća kuna.
Dva su izdanja zaključila prometom većim od milijun kuna, a promet veći od sto tisuća kuna bilježi ukupno devet izdanja. Promet deset najlikvidnijih izdanja je uvećan za 336 tisuća kuna, a iznosio je 4,2 milijuna kuna.
Od deset najlikvidnijih izdanja porast cijene bilježe četiri izdanja. Dnevne promjene najlikvidnijih deset kretale su se u rasponu od -0,87 posto do +1,62 posto.
Najlikvidniji je AD Plastik s prometom od 1,3 milijuna kuna i rastom za 1,62 posto na cijenu od 188,00 kuna. Povlašteno izdanje Adris Grupe bilježi dnevni promet nešto veći od 1,2 milijuna kuna i pad za 0,40 posto na cijenu od 497,00 kuna. Turisthotel je zaključio prometom od 399 tisuća kuna i cijenom od 3.000,00 kuna.
Od deset najlikvidnijih izdanja porast cijene bilježe četiri izdanja. Najviše su poskupjele spomenute dionice AD Plastika (+1,62%). Slijedi izdanje Đure Đakovića s rastom za 1,43 posto na 5,68 kuna dok njegov dnevni promet iznosi 219 tisuća kuna.
Pročitajte više na:http://www.poslovni.hr/burze/crobexi-rasli-najlikvidniji-ad-plastik-360285

Objava Crobexi rasli, najlikvidniji AD Plastik pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/crobexi-rasli-najlikvidniji-ad-plastik/feed/ 0
Mjesec na tržištima: intermezzo nakon idile? https://fima-vrijednosnice.hr/mjesec-na-trzistima-intermezzo-nakon-idile/ https://fima-vrijednosnice.hr/mjesec-na-trzistima-intermezzo-nakon-idile/#respond Tue, 03 Dec 2019 08:47:28 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=227700 Vjerojatnost recesije koju izračunava podružnica FED-a u New Yorku na temelju kretanja krivulje prinosa pala je ispod 30%

Objava Mjesec na tržištima: intermezzo nakon idile? pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Vjerojatnost novog smanjenja ključnih kamatnih stopa tijekom idućih nekoliko mjeseci posve je zanemariva, a nakon ohrabrujućih vijesti s makro-fronta, mogućnost recesije u SAD-u spominju tek rijetki. Je li riječ tek o intermezzu?

Sukladno željama Wall Streeta, FED je krajem listopada isporučio treće u nizu smanjenja ključnih kamatnih stopa. Optimisti su navalili na dionice, a financijskim tržištima širom svijeta zavladala je idila. Investitori su stoički primili upozorenje koje je odaslao guverner FED-a Jerome Powell signalizirajući kraj serije snižavanja kamatnih stopa.
Iako sažeti uvodni prikaz zbivanja u studenome zahvaljujući seriji novih rekorda burzovnih indeksa uslijed ekspanzivne monetarne politike i opetovanih najava prve faze trgovačkog sporazuma SAD-a i Kine zvuči jako dobro…već prvi radni dan u prosincu donio je ozbiljno hlađenje na tržištima (najveći pad američkih burzovnih indeksa u dva mjeseca) nakon što je Trump najavio nove carine Brazilu i Argentini, a prve faze sporazuma o trgovini između Kine i SAD-a nema, iako se bliži 15.12. – rok do kojeg američka administracija očekuje postići sporazum ili ga neće biti…

Više na:https://arhivanalitika.hr/blog/mjesec-na-trzistima-intermezzo-nakon-idile/

Objava Mjesec na tržištima: intermezzo nakon idile? pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/mjesec-na-trzistima-intermezzo-nakon-idile/feed/ 0
NLB Grupa: Neto dobit porasla 2% u devet mjeseci https://fima-vrijednosnice.hr/nlb-grupa-neto-dobit-porasla-2-u-devet-mjeseci/ https://fima-vrijednosnice.hr/nlb-grupa-neto-dobit-porasla-2-u-devet-mjeseci/#respond Tue, 03 Dec 2019 07:54:52 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=227698 NLB Grupa je za devet mjeseci ove godine ostvarila 162,2 milijuna eura neto dobiti, što je dva posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine...

Objava NLB Grupa: Neto dobit porasla 2% u devet mjeseci pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Sve banke u grupi ostvarile su profit, pri čemu se profit matične NLB zaustavio na nešto manje od 163 milijuna eura, što je 21 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Dobit Grupe prije umanjenja vrijednosti i rezerviranja dosegla je 170,3 milijuna eura, što je sedam posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prvih devet mjeseci, Grupa je oslobodila rezerviranja u iznosu od 9,7 milijuna eura, u usporedbi s 19 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine.
Neto prihod dosegao je 384,7 milijuna eura, što je četiri posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Uprkos ekstremno niskim kamatnim stopama na slovenskom tržištu, rast se temeljio i na višim neto prihodima od kamata, koji su na godišnjoj razini rasle za tri posto, te većim neto prihodima od naknada i provizija. Porasli su šest posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Na razini Grupe neto krediti komitentima porasli su za pet posto u odnosu na kraj 2018. godine, a isto toliko su se povećali depoziti klijenata. Ukupna bilančna dobit porasla je šest posto, na 13,49 milijardi eura za devet mjeseci.
Pročitajte više na:http://www.seebiz.eu/nlb-grupa-neto-dobit-porasla-2-u-devet-mjeseci/ar-201327/

Objava NLB Grupa: Neto dobit porasla 2% u devet mjeseci pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/nlb-grupa-neto-dobit-porasla-2-u-devet-mjeseci/feed/ 0
Na Crni petak Amerikanci potrošili 7,4 milijarde dolara na internetskoj kupovini https://fima-vrijednosnice.hr/na-crni-petak-amerikanci-potrosili-74-milijarde-dolara-na-internetskoj-kupovini/ https://fima-vrijednosnice.hr/na-crni-petak-amerikanci-potrosili-74-milijarde-dolara-na-internetskoj-kupovini/#respond Mon, 02 Dec 2019 13:50:03 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=227693 To je druga najveća potrošnja u povijesti SAD-a ostvarena u jednom danu, prva je lanjski Cyber monday

Objava Na Crni petak Amerikanci potrošili 7,4 milijarde dolara na internetskoj kupovini pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Umjesto čekanja u redovima pred trgovačkim centrima, Amerikanci na Crni petak, kada su najveća sniženja, sve više ostaju kod kuće i kupovinu obavljaju putem interneta. Tako su ovog Crnog petka, dan nakon Dana zahvalnosti, potrošili 7,4 milijarde dolara na internetsku kupovinu, objavio je Adobe Analytics.
To je rekordna potrošnja kad je u pitanju “online” kupovina na Crni petak, čak 20 posto veća u odnosu na prošlu godinu. Također, to je druga najveća potrošnja u povijesti SAD-a ostvarena u jednom danu internetske kupovine. Samo je prošlogodišnji Cyber ponedjeljak bio rastrošniji, tada su Amerikanci potrošili u “online” kupovini 500 milijuna dolara više, odnosno 7,9 milijardi.

Adobe Analytics predviđa da će ovog Cyber ponedjeljka, odnosno 2. prosinca, biti srušen rekord kad je u pitanju internetska kupovina u jednom danu, odnosno da će Amerikanci potrošiti 9,4 milijarde dolara.

Izvor: Hrportfolio.hr / Hina

Objava Na Crni petak Amerikanci potrošili 7,4 milijarde dolara na internetskoj kupovini pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/na-crni-petak-amerikanci-potrosili-74-milijarde-dolara-na-internetskoj-kupovini/feed/ 0
Optima telekom dobitnik tjedna https://fima-vrijednosnice.hr/optima-telekom-dobitnik-tjedna/ https://fima-vrijednosnice.hr/optima-telekom-dobitnik-tjedna/#respond Mon, 02 Dec 2019 07:43:42 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=227687 Među deset najlikvidnijih izdanja porast cijene bilježi ih šest. Najviše je cijena uvećana Optima telekomu, za 4,55 posto na 6,90 kuna...

Objava Optima telekom dobitnik tjedna pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Deset najlikvidnijih izdanja trgovano je u iznosu od 33,3 milijuna kuna, što predstavlja 72 posto ukupnog dioničkog prometa.
Tjedne promjene deset najlikvidnijih izdanja kretale su se u rasponu od -30,48 posto do +4,55 posto. Promet veći od milijun kuna sakupilo je 15 izdanja, dok je ukupno 17 izdanja trgovano u iznosu većem od pola milijuna kuna.
Ključni dionički indeksi nakon dva tjedna rasta bilježe pad. CROBEX je umanjen za 0,38 posto, s 2.003,27 boda na 1.995,61 bod. CROBEX10 je pao za 0,02 posto na 1.185,18 bodova. CROBEXprime bilježi rast od 0,16 posto, zaključio je na 1.156,22 boda.
Sektorski indeksi su zaključili u rasponu od -9,79 posto koliko je pao CROBEXnutris do +1,40 posto koliko je porastao CROBEXindustrija.
Obveznički indeksi su tjedan zaključili blagim rastom te je tako CROBIS uvećan za 0,02 posto, a CROBIStr za 0,08 posto.
U proteklom tjednu najlikvidnije je povlašteno izdanje Adris Grupe s prometom od šest milijuna kuna i cijenom od 499,00 kuna. Valamar Riviera je zaključila prometom od 4,7 milijuna kuna, a cijena joj je za 1,06 posto uvećana na 38,30 kuna. Dionicama Kraša ostvaren je promet od 4,3 milijuna kuna, a bilježi cjenovni pad od 30,48 posto na 730,00 kuna.
Među deset najlikvidnijih izdanja porast cijene bilježi ih šest. Najviše je cijena uvećana Optima telekomu, za 4,55 posto na 6,90 kuna, a njegovim je dionicama protrgovan iznos od 2,1 milijun kuna. Hoteli Tučepi bilježe poskupljenje od 2,04 posto, cijenu od 500,00 kuna i 3,7 milijuna kuna prometa, od čega se 3,5 milijuna kuna odnosi na blok promet. Podravka je zaključila porastom za 1,25 posto na 487,00 kuna i prometom od 2,9 milijuna kuna. Slijedi spomenuti Valamar (+1,06%), a zatim Končar EI s rastom od 0,79 posto, cijenom od 640,00 kuna i prometom od dva milijuna kuna. Porast bilježi još HT, za 0,30 posto na 169,50 kuna, a njegovim se dionicama trgovalo u iznosu od 2,1 milijun kuna.
Pročitajte više na:https://hrportfolio.hr/vijesti/trziste-kapitala/zse-tjedno-crobexi-pali-optima-telekom-dobitnik-tjedna-58901

Objava Optima telekom dobitnik tjedna pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/optima-telekom-dobitnik-tjedna/feed/ 0