FIMA vrijednosnice https://fima-vrijednosnice.hr Investicijsko društvo vrijedno Vašeg povjerenja Tue, 31 Mar 2020 07:01:04 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.5 Podaci iz Kine podigli indekse https://fima-vrijednosnice.hr/podaci-iz-kine-podigli-indekse/ https://fima-vrijednosnice.hr/podaci-iz-kine-podigli-indekse/#respond Tue, 31 Mar 2020 07:01:04 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228458 Predstojeći makroekonomski podaci pokazat će kakve je štete širenje virusa nanijelo najvećim svjetskim gospodarstvima

Objava Podaci iz Kine podigli indekse pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica porasle jer su podaci iz Kine potaknuli nadu u oporavak gospodarskih aktivnosti, premda su u drugim zemljama dijelovi gospodarstva zbog širenja koronavirusa i dalje paralizirani.
Podršku tržištima pružio je jučerašnji skok cijena dionica na Wall Streetu za više od 3 posto, kao i jutros objavljeni podaci kineskog ureda za statistiku.
Naime, PMI indeks tvorničke aktivnosti u Kini skočio je u ožujku s rekordno niskih 35,7 na 52 boda, više u odnosu na očekivanja analitičara od 45 bodova.
Kretanje tog indeksa iznad 50 bodova ukazuje na rast aktivnosti.
Pozitivno na tržišta utječe i rast američkih terminskih indeksa za otprilike 0,6 posto, što najavljuje rast cijena dionica na Wall Streetu drugi dan zaredom, premda se, kažu analitičari, uglavnom radi o uljepšavanju portfelja na kraju tromjesečja, nakon oštrog pada cijena dionica posljednjih mjesec…
Podršku tržištima pružaju golemi fiskalni i monetarni poticaji vlasti u najvećim svjetskim gospodarstvima, premda se širenje koronavirusa nastavlja, što bi moglo dodatno povećati ionako goleme gospodarske štete…
Više na:https://www.seebiz.eu/trzista/azijska-trzista-podaci-iz-kine-podigli-indekse/228609

Objava Podaci iz Kine podigli indekse pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/podaci-iz-kine-podigli-indekse/feed/ 0
Wall Street porastao na početku tjedna https://fima-vrijednosnice.hr/wall-street-porastao-na-pocetku-tjedna/ https://fima-vrijednosnice.hr/wall-street-porastao-na-pocetku-tjedna/#respond Tue, 31 Mar 2020 06:49:22 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228455 Dow Jones skočio je 690 bodova ili 3,19 posto, na 22.327 bodova, dok je S&P 500 porastao 3,35 posto, na 2.626 bodova, a Nasdaq indeks 3,62 posto, na 7.774 boda...

Objava Wall Street porastao na početku tjedna pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Dow Jones skočio je 690 bodova ili 3,19 posto, na 22.327 bodova, dok je S&P 500 porastao 3,35 posto, na 2.626 bodova, a Nasdaq indeks 3,62 posto, na 7.774 boda.
Pritom je najviše skočio S&P indeks zdravstvenog sektora, 4,7 posto, što se zahvaljuje rastu cijena dionica Johnson & Johnson za 8 posto i Abbott Laboratories za 6,4 posto nakon što je američka vlada poručila da će pomoći financiranju istraživanja i proizvodnje cjepiva i lijekova protiv koronavirusa.
Snažno su jučer porasle i cijene dionica u tehnološkom sektoru, u prosjeku 4 posto, jer su ulagači procijenili da je, nakon oštrog pada posljednjih tjedana, taj sektor podcijenjen.
Podršku tržištu pruža i nada ulagača da će paket pomoći gospodarstvu od oko 2.200 milijardi dolara, koji je dogovoren u Kongresu i koji je znatno veći u odnosu na paket pomoći koji je Kongres usvojio za financijske krize 2008., ublažiti predstojeću recesiju.
Svi najvažniji indeksi na najvećoj svjetskoj burzi u minusu su više od 20 posto u odnosu na rekordne razine dosegnute u veljači, no posljednjih dana indeksi rastu jer ulagači kupuju donice koje bi mogle biti na čvrstim temeljima kada počne oporavak od koronakrize.

Međutim, na tržištu i dalje postoji strah da bi cijene dionica ponovno mogle pasti jer se koronavirus brzo širi u SAD-u, zbog čega su dijelovi gospodarstva paralizirani.
Predstojeći makroekonomski podaci pokazat će kakve je štete širenje virusa nanijelo najvećem svjetskom gospodarstvu.
Analitičari JPMorgan Chasea procjenjuju da će američki bruto domaći proizvod (BDP) u prvom tromjesečju pasti za 10, a u drugom za 25 posto na godišnjoj razini.
I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,97 posto, na 5.563 boda, dok je frankfurtski DAX porastao 1,90 posto, na 9.815 bodova, a pariški CAC 0,62 posto, na 4.378 bodova.
Izvor:SEEbiz

Objava Wall Street porastao na početku tjedna pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/wall-street-porastao-na-pocetku-tjedna/feed/ 0
Ažurirana objava o utjecaju COVID-19 na poslovanje Zagrebačke burze https://fima-vrijednosnice.hr/azurirana-objava-o-utjecaju-covid-19-na-poslovanje-zagrebacke-burze/ https://fima-vrijednosnice.hr/azurirana-objava-o-utjecaju-covid-19-na-poslovanje-zagrebacke-burze/#respond Mon, 30 Mar 2020 07:20:02 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228451 Društvo nastavlja ostvarivati iznadprosječne dnevne promete.Prosječni redovni dnevni promet dvostruko je viši nego u siječnju 2020. godine

Objava Ažurirana objava o utjecaju COVID-19 na poslovanje Zagrebačke burze pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
I u razdoblju od 23. do 27. ožujka 2020. godine, Društvo nastavlja ostvarivati iznadprosječne dnevne promete.
Prosječni redovni dnevni promet u navedenom razdoblju iznosio je 18,4 milijuna kuna, što je približno 6,5
milijuna kuna manje nego u tjednu prije, ali opet dvostruko više nego u siječnju 2020. godine.
Završetkom prvog
dana trgovanja promatranog razdoblja, CROBEX je izgubio -3,02% vrijednosti prethodnog trgovinskog dana, no
do kraja tjedna nastavio je rasti te je tako tjedan završio četverodnevnim rastom CROBEX-a što je najveći
kontinuirani rast od pojave COVID-19 u Republici Hrvatskoj, 25. veljače 2020. godine. CROBEX je u promatranom
razdoblju ukupno porastao +3,56%, dok je u odnosu na vrijednost 20. ožujka, tržišna kapitalizacija dionica
porasla za +0,68%.

Više na:https://zse.hr/userdocsimages/novosti/oJLAo3CiM2Vi8Fw24g72YA==.pdf

Objava Ažurirana objava o utjecaju COVID-19 na poslovanje Zagrebačke burze pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/azurirana-objava-o-utjecaju-covid-19-na-poslovanje-zagrebacke-burze/feed/ 0
Dionice na domaćoj burzi zaustavile poniranje nakon pet tjedana https://fima-vrijednosnice.hr/dionice-na-domacoj-burzi-zaustavile-poniranje-nakon-pet-tjedana/ https://fima-vrijednosnice.hr/dionice-na-domacoj-burzi-zaustavile-poniranje-nakon-pet-tjedana/#respond Mon, 30 Mar 2020 06:58:04 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228448 Domaće mjerilo nastavilo je rasti u petak i četvrti dan, pa se završetkom trgovanja zaustavilo na 1457 bodova što je 1,3 posto više nego u četvrtak.,,

Objava Dionice na domaćoj burzi zaustavile poniranje nakon pet tjedana pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Poniranje domaćeg dioničkog tržišta konačno je zaustavljeno prošloga tjedna opipljivim rastom indeksa CROBEX.
Domaće mjerilo nastavilo je rasti u petak i četvrti dan, pa se završetkom trgovanja zaustavilo na 1457 bodova što je 1,3 posto više nego u četvrtak.
Na tjednoj razini rast je iznosio 3,6 posto. Time je prekinuta i negativna serija koja je trajala čak pet tjedana.
Inače, trgovanje je posljednjeg radnog dana prošlog tjedna otvoreno u još pozitivnijem tonu nego što je to zaključna vrijednost indeksa sugerirala s obzirom da je u prijepodnevnom dijelu CROBEX jačao i više od dva posto.
Doduše, povećanje CROBEX-ove vrijednosti pratila je nešto slabija likvidnost. Naime, redovni promet dosegao je 91,9 milijuna kuna što je 26 posto niže nego tjedan prije. Financijski analitičari smatraju kako je na domaće tržište došao dašak optimizma iz inozemstva.
“Pozitivan sentiment investitora s američkih i europskih dioničkih tržišta prelio se i na domaće dioničko tržište.
Očekivano, odraz je to najavljenih iznimno izdašnih monetarnih i fiskalnih mjera s obje strane Atlantika, koje bi trebale bitno ublažiti negativne posljedice pandemije COVID-19 na globalno gospodarstvo.
Ulagači su time pozdravili ekspanzivne monetarne mjere središnjih banaka, kao i najavljene fiskalne mjere koje bi u pojedinim zemljama trebale dostizati i dvoznamenkaste udjele u odnosu na BDP”, ocjenjuju analitičari Raiffeisen banke.
Pritom smatraju da su i najavljene mjere hrvatske Vlade za pomoć gospodarstvu pozitivno utjecale na raspoloženje domaćih ulagača.
Prošlotjedni rast samo je manjim dijelom ublažio ovogodišnje muke domaće burze. Naime, CROBEX za ovu godinu i dalje bilježi velikih 27,75 posto gubitka.
Rast indeksa predvodila je dionica Valamar Riviere koja je tijekom prošloga tjedna dosegla cijenu od 22 kune skočivši 11,1 posto dok je povlašteno izdanje Adrisa poskupilo 7 posto na 344 kuna.
Izvor:Poslovni.hr

Objava Dionice na domaćoj burzi zaustavile poniranje nakon pet tjedana pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/dionice-na-domacoj-burzi-zaustavile-poniranje-nakon-pet-tjedana/feed/ 0
Zagrebačka burza: Indeksi na putu četvrtog uzastopnog rasta https://fima-vrijednosnice.hr/zagrebacka-burza-indeksi-na-putu-cetvrtog-uzastopnog-rasta/ https://fima-vrijednosnice.hr/zagrebacka-burza-indeksi-na-putu-cetvrtog-uzastopnog-rasta/#respond Fri, 27 Mar 2020 10:47:37 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228445 Crobex indeks bio je oko 10,30 sati u plusu 3,1 posto, na 1.482 boda, dok je Crobex10 porastao 2,55 posto, na 916 bodova...

Objava Zagrebačka burza: Indeksi na putu četvrtog uzastopnog rasta pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Zagrebačka burza: Indeksi na putu četvrtog uzastopnog rasta

Crobex indeks bio je oko 10,30 sati u plusu 3,1 posto, na 1.482 boda, dok je Crobex10 porastao 2,55 posto, na 916 bodova.

Zahvaljujući tome, indeksi su na putu prvih tjednih dobitaka nakon pet tjedana pada. Oba su indeksa od početka tjedna u plusu više od 5 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je do 10,30 sati gotovo 5 milijuna kuna, otprilike isto kao jučer u ovo doba.

Najveći promet, 1,8 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Valamar Riviere, pri čemu joj je cijena skočila gotovo 7 posto, na 22,50 kuna.

S prometom od oko 480 tisuća kuna slijedi dionica AD Plastika, koja je poskupila 5 posto, na 115 kuna.

U fokusu ulagača je i povlaštena dionica Adris grupe, kojom je ostvaren promet od oko 450 tisuća kuna, pri čemu joj je cijena porasla 2,1 posto, na 347 kuna.

Na dobitku su i gotovo sve ostale dionice kojima se jutros trguje.

Svih 12 dionica, kojima je dosad ostvaren promet veći od 100 tisuća kuna, zabilježile su rast cijene.

Uspon Crobexa, nakon oštrog pada proteklih tjedana, zahvaljuje se snažnom rastu svjetskih burzi posljednjih dana jer se ulagači nadaju da će goleme monetarne i fiskalne poticajne mjere ublažiti recesiju koju je izazvalo širenje koronavirusa.

Objava Zagrebačka burza: Indeksi na putu četvrtog uzastopnog rasta pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/zagrebacka-burza-indeksi-na-putu-cetvrtog-uzastopnog-rasta/feed/ 0
Kaos u SAD-u:Situacija sa koronavirusom otima se kontroli https://fima-vrijednosnice.hr/kaos-u-sad-usituacija-sa-koronavirusom-otima-se-kontroli/ https://fima-vrijednosnice.hr/kaos-u-sad-usituacija-sa-koronavirusom-otima-se-kontroli/#respond Thu, 26 Mar 2020 07:57:54 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228442 Trump očekuje da će se restrikcije uvedene u borbi s virusom ukinuti do Uskrsa (12. travnja) i da će Amerika ponovno proraditi punom parom

Objava Kaos u SAD-u:Situacija sa koronavirusom otima se kontroli pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Liječnici diljem SAD-a anonimno za CNN i ostale medije govore koliko je ozbiljna situacija s koronavirusom koja bi se uskoro mogla oteti kontroli.
U SAD-u je trenutačno 65.000 zaraženih koronavirusom, a umrlo je već 930 ljudi te znanstvenici smatraju da bi Amerika mogla postati nova Italija, ali s puno težim posljedicama. Broj zaraženih dnevno raste za nekoliko tisuća i potpuno je jasno da se najjača zemlja na svijetu uopće nije pripremila za ono što joj se događa.

Liječnici i stručnjaci su tjednima upozoravali o mogućim posljedicama koronavirusa, ali ih nitko nije slušao. U New Yorku, u kojem je trenutačno šest posto ukupnog svjetskog broja zaraženih, užurbano se otvaraju nova bolnička krila i trpaju se s novim krevetima, a tisuće liječnika povučeno je iz mirovine u aktivnu službu.
Na američkim državnim zalihama bilo je 16.600 respiratora prije epidemije koronavirusa i više nema nijednog. Trumpov savjetnik za zdravstvo i njegov otvoreni kritičar Anthony Fauci rekao je da bi ovakva epidemija slomila bilo koji zdravstveni sustav na svijetu ako se isti za to nije dobro pripremio…

Više na:https://www.seebiz.eu/drustvo/kaos-u-sad-u-situacija-s-koronavirusom-otima-se-kontroli/228195

Objava Kaos u SAD-u:Situacija sa koronavirusom otima se kontroli pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/kaos-u-sad-usituacija-sa-koronavirusom-otima-se-kontroli/feed/ 0
Covid-19: stanje stvari zaključno s 24.3.2020. i pet dosadašnjih pouka https://fima-vrijednosnice.hr/covid-19-stanje-stvari-zakljucno-s-24-3-2020-i-pet-dosadasnjih-pouka/ https://fima-vrijednosnice.hr/covid-19-stanje-stvari-zakljucno-s-24-3-2020-i-pet-dosadasnjih-pouka/#respond Wed, 25 Mar 2020 13:16:17 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228439 razvoj događaja u SAD-u, ne samo epidemijski nego i gospodarski te politički, imati će snažan i trajan utjecaj na cijeli svijet

Objava Covid-19: stanje stvari zaključno s 24.3.2020. i pet dosadašnjih pouka pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
U ovom tekstu koji je napisan nakon pojave prvih znakova izglađivanja linija broja zaraženih u EU, pokušao sam sažeti pet pouka iz dosadašnjeg razvoja epidemije i reakcija vlasti na nju:

Diktature nisu efikasnije nego dobrim dijelom inferiornije u odnosu na demokracije u pogledu borbe protiv bolesti, iako je i to privremen rezultat koji ne vrijedi svuda i jednako. S vremenom će se možda pokazati da je virus prilično “rezistentan” na društvena uređenja.
SAD bira srednji put, što može pomoći globalnom gospodarstvu ako izdrže na tom putu, no Trumpova taktika je upitna, hazarderska i proizvodi snažan unutarnji društveni sukob.
Srednji put nije neka američka specifičnost. Riječ je o strategiji koja se u vrlo različitim inačicama – svakako bitno različitim od američke strategije – javlja u zemljama kao što su J. Koreja, Singapur, Tajvan, Hong Kong, Japan, Švedska, a dijelom i Njemačka i Nizozemska.
Totalitarni duh je u Hrvatskoj opako brzo izletio iz boce i treba učiniti sve da se vrati tamo gdje i pripada – u daleku prošlost…
Više na:https://arhivanalitika.hr/blog/covid-19-stanje-stvari-zakljucno-s-24-3-2020-i-pet-dosadasnjih-pouka/

Objava Covid-19: stanje stvari zaključno s 24.3.2020. i pet dosadašnjih pouka pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/covid-19-stanje-stvari-zakljucno-s-24-3-2020-i-pet-dosadasnjih-pouka/feed/ 0
Zagrebačka burza: Prijepodnevni uzlet indeksa https://fima-vrijednosnice.hr/zagrebacka-burza-prijepodnevni-uzlet-indeksa/ https://fima-vrijednosnice.hr/zagrebacka-burza-prijepodnevni-uzlet-indeksa/#respond Tue, 24 Mar 2020 11:40:09 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228436 CROBEX je oko 10,30 sati bio u plusu 2,75 posto, na 1.400 bodova, nakon što je jučer pao 3,02 posto. CROBEX10 skočio je, pak, 2,90 posto, na 871 bod, nadoknadivši jučerašnji gubitak od 2,6 posto...

Objava Zagrebačka burza: Prijepodnevni uzlet indeksa pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
CROBEX je oko 10,30 sati bio u plusu 2,75 posto, na 1.400 bodova, nakon što je jučer pao 3,02 posto. CROBEX10 skočio je, pak, 2,90 posto, na 871 bod, nadoknadivši jučerašnji gubitak od 2,6 posto.
Zahvaljujući tome, oba su se indeksa odmaknula od najnižih razina od 2009. godine. Redovni promet dionicama iznosio je do 10,30 sati oko 3,5 milijuna kuna, što je otprilike 2,5 milijuna manje nego jučer u ovo doba.
Najveći promet, 1,2 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Valamar Riviere, pri čemu joj je cijena porasla više od 5,65 posto, na 19,65 kuna.
Dionici HT-a cijena je, pak, porasla 3,4 posto, na 169 kuna, uz promet od oko 750 tisuća kuna.
Dionicom AD Plastika ostvaren je, pak, promet od oko 450 tisuća kuna, a poskupila je 2,4 posto, na 102 kune.
Na dobitku su i gotovo sve dionice kojima se jutros trguje.
Od osam dionica, kojima je dosad ostvaren promet veći od 100 tisuća kuna, sve su zabilježile rast cijene, i to između 0,7 i 5,65 posto.
Rast Crobexa zahvaljuje se oporavku svjetskih burzi od jučerašnjeg oštrog pada.
Ulagače u svijetu ohrabrile su, naime, nove izvanredne mjere američke središnje banke usmjerene na stabilizaciju financijskih tržišta, a ulagači se nadaju i novim fiskalnim mjerama vlasti u svijetu koje bi ublažile recesiju izazvanu ‘koronakrizom’.
Zahvaljujući tome, STOXX 600 indeks vodećih europskih dionica bio je oko 9,30 sati u plusu 3 posto, nakon što je jučer pao 4,3 posto.
Na dobitku su i američki terminski indeksi, pa bi se danas poslijepodne i Wall Street mogao oporaviti od jučerašnjeg oštrog pada.
Izvor:SEEbiz

Objava Zagrebačka burza: Prijepodnevni uzlet indeksa pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/zagrebacka-burza-prijepodnevni-uzlet-indeksa/feed/ 0
Sa Zagrebačke burze nestalo 27 milijardi kuna https://fima-vrijednosnice.hr/sa-zagrebacke-burze-nestalo-27-milijardi-kuna/ https://fima-vrijednosnice.hr/sa-zagrebacke-burze-nestalo-27-milijardi-kuna/#respond Mon, 23 Mar 2020 08:04:06 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228431 Tržišna kapitalizacija svih uvrštenih kompanija na uređenom tržištu Zagrebačke burze spustila se sa 151 milijarde kuna prije mjesec dana na 124 milijarde

Objava Sa Zagrebačke burze nestalo 27 milijardi kuna pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Prošlo je mjesec dana od kada se računa početak trenutnog medvjeđeg tržišta dionica; 19.02. ove godine američki S&P 500 zadnji put dotaknuo je svoju povijesno najveću razinu od gotovo 3.400 bodova. Danas, pri razini od 2.400 bodova, nalazi se 29% niže. Pad izazvan koronavirusom koji je prouzročio globalnu paniku uslijed gotovo potpunog zaustavljanja ekonomskih aktivnosti i dalje ne pokazuje znakove splašnjavanja. Kolaps cijene nafte na robnim burzama dodatno je zakomplicirao neugodnu situaciju. Neizvjesnost oko krajnjih posljedica po pitanju ljudskih života, ali i ekonomskih gubitaka, najbolje se očituje po povijesnoj volatilnosti financijskih tržišta. Osim što su dionički indeksi zabilježili najbrži pad od 20% od zadnjeg vrhunca i time ušla u medvjeđe tržište, volatilnost se najbolje iskazuje s podatkom da su burze u proteklih 8 dana zaredom bilježila unutardnevne promjene od preko 4%.
Glavni dionički indeks Zagrebačke burze, Crobex, od povijesnog 19.02. do zatvaranja tržišta 19.03. izgubio je 32,3%, te se spustio na razine pri kojima se indeks nalazio na vrhuncu financijske krize 2009. godine. Dok izračun posljedica koje će pandemija virusa COVID-19 imati na domaće gospodarstvo, tek slijedi, dioničari hrvatskih kompanija trenutni račun već imaju pred sobom. S tim 19.03. dioničari su izgubili 27 milijardi kuna.

Više na:https://lider.media/poslovna-scena/hrvatska/sa-zagrebacke-burze-nestalo-27-milijardi-kuna-130552

Objava Sa Zagrebačke burze nestalo 27 milijardi kuna pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/sa-zagrebacke-burze-nestalo-27-milijardi-kuna/feed/ 0
BMW nastavio s proizvodnjom u Kini https://fima-vrijednosnice.hr/bmw-nastavio-s-proizvodnjom-u-kini/ https://fima-vrijednosnice.hr/bmw-nastavio-s-proizvodnjom-u-kini/#respond Fri, 20 Mar 2020 08:17:09 +0000 https://fima-vrijednosnice.hr/?p=228428 Neposredno prije izbijanja epidemije je u njihovo postrojenje uloženo dodatnih 1.2 milijarde USD, i postojala je bojazan za velike gubitke ukoliko se situacija sa epidemijom oduži.

Objava BMW nastavio s proizvodnjom u Kini pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
Preko 20.000 radnika BMW Brilliance proizvodnog pogona se vratilo na posao i nastavilo s normalnom proizvodnjom.
BMW Brilliance je joint-venture kompanija između njemačkog BMW-a i kineskog proizvođača automobila Brilliance Auto, sa sjedištem u kineskom Shenyangu. Najveći je to proizvodni pogon grupe BMW izvan Njemačke, a koristi se za proizvodnju, distribuciju i prodaju BMW automobila u Kini.

Neposredno prije izbijanja epidemije je u njihovo postrojenje uloženo dodatnih 1.2 milijarde USD, i postojala je bojazan za velike gubitke ukoliko se situacija sa epidemijom oduži.

Nastavak proizvodnje znači i preventivno provođenje sigurnosnih mjera zbog čega je tvornica osigurala 120.000 zaštitnih maski te druge zaštitne opreme. U tvornici su uvjereni kako će usprkos problemima na početku godine, dostići rezultate iz prošle godine, piše kineski CGTN.

Preuzeto sa:https://www.seebiz.eu/auto-moto/bmw-nastavio-s-proizvodnjom-u-kini/227679

Objava BMW nastavio s proizvodnjom u Kini pojavila se prvi puta na FIMA vrijednosnice.

]]>
https://fima-vrijednosnice.hr/bmw-nastavio-s-proizvodnjom-u-kini/feed/ 0