Indeks CROBEX je zaključio na 2.043,1 bodova, što predstavlja rast od 0,3 posto, uži tržišni indeks CROBEX10 je porastao 0,5 posto, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus ojačao 0,6 posto. Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora, s rastom od 2,3 posto, dok su u crvenom zaključili indeksi turističkog sektora i sektora industrije. Oba s padom od 0,3 posto.
Ukupno je protrgovano oko 8,5 milijuna kuna, a milijunski promet je ostvarilo samo jedno izdanje. Najviše se trgovalo dionicama Zagrebačke banke, koje su na prometu od 1,2 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno na 67 kuna. Druge po likvidnosti su bile dionice Podravke, s prometom od 818 tisuća kuna i rastom cijene od 0,4 posto.
Titulu dobitnika dana je pokupila dionica Kraša, koja je uzletjela 6,9 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Ingre i Sunce hotela, koje su ojačale redom 5,4 posto i 4,2 posto.
S druge strane, loš dan su imale dionice Petrokemije, Čakovečkih mlinova i Plave lagune, koje su oslabile redom 3,5 posto, 1,5 posto i 1,2 posto.
Pročitajte više na:http://www.seebiz.eu/zagrebacka-burza-crobex-najjaci-u-tri-godine-zaba-u-fokusu/ar-203096/