Wall Street: Uzlet na krilima dobrih makroekonomskih podataka

Četvrtak, 5. ožujka 2020.

Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica snažno porasle jer su ulagače ohrabrili dobri pokazatelji iz američkog gospodarstva, a pozitivno je na tržište utjecao i rezultat Joea Bidena u utrci za predsjedničkog kandidata iz Demokratske stranke.
Dow Jones skočio je 1.173 boda ili 4,53 posto, na 27.090 bodova, dok je S&P 500 porastao 4,22 posto, na 3.130 bodova, a Nasdaq indeks 3,85 posto, na 9.018 bodova.
Posljednjih se dana na Wall Streetu trguje vrlo nestabilno, pa jedan dan cijene dionica oštro padnu, a drugi dan porastu.
To je obilježilo prvi dio ovoga tjedna, nakon što su prošloga burzovni indeksi potonuli više od 10 posto zbog strahovanja ulagača da će širenje koronavirusa u svijetu izazvati veće gospodarske štete.
No, statistički pokazatelji u SAD-u zasad ne ukazuju na to. Prema podacima agencije za zapošljavanje ADP, u veljači je broj zaposlenih u privatnom sektoru porastao za 183.000, više nego što se očekivalo.
Bolji nego što se očekivalo bili su i podaci o rastu aktivnosti u američkom uslužnom sektoru, a pozitivno je na tržište utjecao i rezultat Joe Bidena u utrci za kandidaturu za predsjednika SAD-a.
Više na:https://www.seebiz.eu/trzista/wall-street-uzlet-na-krilima-dobrih-makroekonomskih-podataka/226543/