Wall Street: Tehnološki sektor zaslužan za rast indeksa

Ponedjeljak, 28. listopada 2019.

Dow Jones oslabio je 28 bodova ili 0,11 posto, na 26.805 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,19 posto, na 3010 bodova, a Nasdaq indeks 0,81 posto, na 8185 bodova.
S&P 500 i Nasdaq indeks porasli su zahvaljujući snažnom skoku cijena dionica Microsofta i PayPal Holdingsa, nakon što su te kompanije izvijestile o boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima u trećem tromjesečju.
Cijena dionice Microsofta porasla je 2, a PayPala više od 8,5 posto.
Dow Jones indeks pao je, pak, zbog pritiska na dionicu 3M, nakon što je taj industrijski konglomerat izvijestio o slabijim nego što se očekivalo rezultatima i smanjio procjene zarade u ovoj godini.
Kako posljednjih dana nema objava važnijih gospodarskih pokazatelja ni značajnijih vijesti o trgovinskim odnosima između SAD-a i Kine, kao ni u vezi s Brexitom, u fokusu ulagača su poslovni rezultati kompanija.
A rezultati su miješani. Tako su jučer, zahvaljujući većoj dobiti nego što se očekivalo, porasle cijene dionica Tesle i Intela.
S druge strane, zbog podbačaja su oštro pale cijene dionica Twittera, Amazon.coma i Forda.
Od 168 kompanija iz sastava S&P 500 indeksa koje su dosad objavile financijska izvješća za treće tromjesečje njih više od 80 posto ostvarilo je veću dobit nego što se očekivalo.
Ulagači se stoga nadaju da bi sezona rezultata ipak mogla biti bolja nego što analitičari očekuju.
Pročitajte više na:http://www.seebiz.eu/wall-street-tehnoloski-sektor-zasluzan-za-rast-indeksa/ar-199972/