Wall Street: Rekordi Dow Jones i S&P 500 indeksa

Srijeda, 25. studenoga 2020.

Proboj Dow Jones indeksa iznad 30.000 bodova, po prvi put u povijesti, zahvaljuje se potvrdi američke Uprave za opće poslove (GSA) da izabrani predsjednik Joe Biden može službeno započeti proces preuzimanja vlasti.
Dow Jones skočio je 454 boda ili 1,54 posto, na 30.046 bodova, dok je S&P 500 porastao 1,62 posto, na 3.635 bodova, a Nasdaq indeks 1,31 posto, na 12.036 bodova.
Aktualni predsjednik Donald Trump poručio je da je kazao svom timu “da učini što je potrebno učiniti u vezi inicijalnih protokola”. Stoga može započeti proces promjena u Bijeloj kući, koji je tjednima odgađan, premda je Biden uvjerljivo pobijedio na izborima.
Ulagače je oraspoložila i vijest da Biden planira imenovati bivšu predsjednicu američke središnje banke Janet Yellen za ministricu financija, što bi, smatraju analitičari, moglo preusmjeriti fokus na borbu protiv rastuće ekonomske nejednakosti…

S&P 500 indeks na putu je najvećeg mjesečnog dobitka od travnja, što se ponajviše zahvaljuje napretku u razvoj cjepiva protiv koronavirusa.
Ulagači se nadaju da će cijepljenje uskoro početi, što bi u dogledno vrijeme moglo dovesti do normalizacije situacije u najvećim svjetskim gospodarstvima.
Posljednje vijesti sugeriraju da bi cjepivo moglo biti dostupno prije kraja godine…

Više na:wall-street-rekordi-dow-jones-i-s-p-500-indeksa