Dow Jones Industrial Average porastao je 1,52% na kraju 24.575,9 bodova, dok je S&P 500 ojačao 1,67%, na 2.971,61. Nasdaq Composite skočio je 2,08%, na 9.375,78.
S&P 500 je na janvišoj razini u dva mjeseca, i u jednom je trenutku bio iznad 100-dnevnog pomičnog prosjeka, pomno promatranog tehničkog pokazatelja koji je djelovao kao stupanj otpornosti. Nasdaq je završio na najvišoj razini u tri mjeseca i bio je ispod 5% ispod rekordnih razina, budući da su dionice Facebooka Inc i Amazon.com Inc na rekordne razine.
Dobici su bili široki. Indeks Russell 2000 kompanija s manjom tržišnom kapitalizacijom, koji obično sugerira izlazak iz recesije, nadmašio je indekse s velikom kapom.
Zapisnici s posljednjeg sastanka politike Federalnih rezervi pokazali su da se središnja banka obvezala da će djelovati na odgovarajući način kako bi podržala gospodarstvo dok ne bude na putu prema oporavku, a to je i stav koji je predsjednik Feda Jerome Powell izrazio posljednjih dana.
Indeks aviokompanija NYSE Arca skočio je jer je glavni izvršni direktor Delta Air Linesa rekao kako je uvjeren da će se putovanja vratiti u narednih 12 do 18 mjeseci.
Dionice Target Corp-a smanjile su se nakon što je ovaj trgovac zabilježio 64-postotni pad kvartalne dobiti, budući da su troškovi povezani s izbijanjem koronavirusa nadmašili porast internetske prodaje
Izvor:SEEbiz