Viktor Lenac: Talijanski vlasnik ipak odustao od isplate dividende

Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Ništa od podjele dividende u Brodogradilištu »Viktor Lenac«, odlučeno je na jučerašnjoj Glavnoj skupštini ovog kvarnerskog škvera.
Premda je skupština dioničara bila sazvana s prijedlogom odluke da se praktički cjelokupni iznos lanjske dobiti brodogradilišta od 18,8 milijuna kuna raspodijeli za isplatu dividende u iznosu od 1,17 kuna po dionici, talijanski vlasnik »Viktora Lenca« na kraju je ipak odustao od toga da prošlogodišnju zaradu transferira na račune dioničara, među kojima upravo Palumbo grupa iz Napulja drži gotovo 82 posto dionica ovog kvarnerskog remontnog brodogradilišta, piše Novi list.

To je četvrta godina zaredom u kojoj talijanska Palumbo grupa dobit »Viktora Lenca« uredno »posprema« na račun brodogradilišta. Izuzme li se 2018. godina, u kojoj je škver u Martinšćici poslovao s gubitkom od 21 milijun kuna, koji je pokriven iz rezervi društva, svaku iduću godinu talijanski je vlasnik »Viktora Lenca« zaradu raspodjeljivao u zadržanu dobit, čime je kapital »Viktora Lenca« podebljan za ukupno 93 milijuna kuna, a s jučerašnjom odlukom za novih 18,8 milijuna kuna.
Više na:viktor-lenac-talijanski-vlasnik-ipak-odustao-od-isplate-dividende