British American Tobacco, vlasnik Tvornice duhana Rovinj, objavio je u četvrtak da planira ukinuti 2.300 radnih mjesta u sklopu preusmjeravanja poslovnog naglaska s tradicionalnih cigareta na nove kategorije duhanskih prozivoda.
BAT želi postati “učinkovitija, agilnija i fokusiranija” tvrtka i fokusirati se na elektroničke cigarete i ostale nove kategorije proizvoda, poručuju iz britanskog diva a prenosi BBC.
Najavljuju ukidanje i pojednostavljenje pojedinih upravljačkih slojeva u sklopu plana koji bi trebao biti u cijelosti realiziran do siječnja sljedeće godine.
Glasnogovornica BAT-a nije željela precizirati gdje će se radna mjesta ukidati.
Sjedište je tvrtke u Londonu a zapošljavaju ukupno 55.000 radnika širom svijeta. Imaju 55 tvornica u 48 zemalja a u Hrvatskoj su 2015. preuzeli Tvornicu duhana Rovinj (TDR).
“Očekujemo da će fokus na pojednostavljenje i smanjenje upravljačkih slojeva utjecati na više od 20 posto viših pozicija u kompaniji”, naveli su iz BAT-a.
Izvršni direktor Jack Bowles, koji je tu poziciju preuzeo prije pet mjeseci, istaknuo je da želi udariti temelje novoj, fleksibilnijoj poslovnoj kulturi
Pročitajte više na:http://www.poslovni.hr/kompanije/tvrtka-vlasnik-tvornice-duhana-rovinj-na-globalnoj-razini-ukida-2300-radnih-mjesta-357350