Švicarci ponudili preuzimanje 51 posto dionica Luke Rijeka

Utorak, 14. ožujka 2023.

Iako se nedavno pisalo o tome da bi na mjesto većinskog vlasnika riječke luke umjesto poljskog OT Logistica mogla doći češka tvrtka Port Acquisitions, na stranicama Zagrebačke burze jutros je osvanula vijest da je švicarski Central Swiss Investment Holding iznio ponudu za preuzimanje 51 posto dionica Luke Rijeka.
Od ulaska OT Logistica u vlasničku strukturu Luke Rijeka 2015. godine, Poljaci se, kao najveći dioničari riječke luke, nisu pokazali kao najbolja opcija za daljnji razvoj poslovanja Luke Rijeka.
Od 2021. godine OT Logistic je prepustio dio svojih dionica Luke Rijeka tvrtki Rubicon Partners Ventures koja je od tada drugi najveći dioničar riječke luke s ukupno 17,5 posto dionica. Prije nešto više od mjesec dana OT Logistic sklopio je predugovor s češkom tvrtkom Port Acquisitions o prodaji udjela u Luci Rijeka, a prodaja dionica ugovorena je uz cijenu od 7,7 eura po dionici, prenosi Poslovni.
Međutim, kako se navodi u današnjoj objavi Luke Rijeka na Zagrebačkoj burzi, trenutni ponuditelj je Central Swiss Investment Holding (Zentralschweizerische Investment Holding) o čemu do sada nije bilo govora. Također, kako piše u objavi, s obzirom na to da je ponuditelj novoosnovano trgovačko društvo, ne može izraditi, a samim time i prezentirati godišnje financijske izvještaje za prethodnu i tekuću godinu.
Više na:https://lidermedia.hr/tvrtke-i-trzista/svicarci-ponudili-preuzimanje-51-posto-dionica-luke-rijeka