Solidni poslovni rezultati podržali Wall Street

Petak, 8. svibnja 2020.

Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi znatno porasli, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima nekoliko kompanija i nadi ulagača da će uskoro gospodarske aktivnosti oživjeti.
Nakon jučerašnjeg rasta, Nasdaq indeks nadoknadio je sve gubitke od početka godine, pa je sada u blagom plusu, dok je S&P 500 ublažio gubitke, pa je sada u odnosu na početak godine u minusu oko 10 posto.
Nakon što su u ožujku svjetske burze zbog izbijanja koronakrize oštro pale, u travnju su nadoknadile dio gubitaka zahvaljujući golemim fiskalnim i monetarnim poticajima vlasti.
Jučer su, pak, indeksi porasli zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima nekoliko kompanija, kao što su PayPal, Lyft i ViacomCBS. Dosad je većina kompanija iz sastava S&P 500 indeksa objavila kvartalna poslovna izvješća, pri čemu ih je više od 60 posto nadmašilo očekivanja.
Stoga sada u anketi Reutersa analitičari procjenjuju da će zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u prvom kvartalu biti 12 posto manje nego što su bile u istom lanjskom tromjesečju, dok su još prije desetak dana očekivali pad od 15 posto…
Više na:https://www.seebiz.eu/trzista/solidni-poslovni-rezultati-kompanija-podrzali-wall-street