Rekordna dobit i prihodi Krke u 2019.

Utorak, 4. veljače 2020.

Ona iznosi 242,1 milijuna eura, što je 39 posto više u odnosu na 2018. Grupa je zabilježila prodaju od 1,49 milijardi eura, što je 12 posto više u odnosu na prethodnu godinu.
Grupa je objasnila da su navodi o navodnom podmićivanju u Rumunjskoj neosnovani. Dionice Krke u petak su nakon objavljivanja prošlogodišnje dobiti porasle za 3 posto.
Na predstavljanju preliminarnih procjena prošlogodišnjeg poslovanja u Novom Mestu, direktor Krke Jože Colarič rekao je da je Krka provela internu istragu odmah nakon što su u Rumunjskoj objavljene optužbe o primanju mita. Otkrila je da optužbe o navodnoj sistemskoj korupciji u Rumunjskoj nisu potkrijepljene čak ni zaposlenicima Krke Rumunjske, još manje da ih je trebalo voditi iz sjedišta matične tvrtke u Sloveniji.
Krka je zabilježila najveću prodaju u svojoj prošloj godini. Grupa je ostvarila rast prodaje u svim prodajnim regijama i na većini tržišta. Također je povećana prodaja svih grupa proizvoda i usluga, pojasnio je Colarič.
U kontekstu prodaje, najveća regija u skupini bila je Istočna Europa, gdje su prodali 481,2 milijuna eura proizvoda i usluga, što je 17 posto više u odnosu na prethodnu godinu. U Rusiji je prodaja porasla za 13 posto, na 310,5 milijuna eura.
Pročitajte više na:http://www.seebiz.eu/rekordna-dobit-i-prihodi-krke-u-2019/ar-204037/