Warning: getcwd() has been disabled for security reasons in /home/fimavrijednosnic/public_html/wp-content/plugins/wp-rss-aggregator/vendor/twig/twig/src/Loader/FilesystemLoader.php on line 39

Notice: Undefined index: et_fb in /home/fimavrijednosnic/public_html/wp-content/themes/Divi-child/functions.php on line 14

Notice: Undefined index: border_styles_fullwidth in /home/fimavrijednosnic/public_html/wp-content/themes/Divi-child/Fima_Blog.php on line 1290

Notice: Undefined index: border_radii_fullwidth in /home/fimavrijednosnic/public_html/wp-content/themes/Divi-child/Fima_Blog.php on line 1291
Prelazak na Xetra T7 trgovinski sustav Zagrebačke burze - važna obavijest za klijente! - FIMA vrijednosnice

Prelazak na Xetra T7 trgovinski sustav Zagrebačke burze – važna obavijest za klijente!

Petak, 6. prosinca 2019.

Poštovani klijenti, u ponedjeljak, dana 9. prosinca 2019. staru verziju trgovinskog sustava Zagrebačke burze zamijenit će nova verzija sustava naziva Xetra T7.

Nastavno na navedeno, nakon zatvaranja Burze trgovinskog dana 6. prosinca pa sve do ponedjeljka 9. prosinca, kroz eTrade aplikaciju neće biti vidljivi aktivni nalozi za Zagrebačku burzu pa se stoga isti neće moći opozvati, promijeniti kao niti zadavati novi. Unatoč tome što neće biti vidljivi u eTrade aplikaciji svi aktivni nalozi klijenata Fima Vrijednosnica nakon zatvaranja burze dana 6. prosinca će se u ponedjeljak 9. prosinca tokom jutra prebaciti u novu verziju trgovinskog sustava nakon čega će ponovno biti omogućene izmjene odnosno otkaz spomenutih naloga kao i otvaranje novih naloga. 

Vrijeme trgovanja na dan 9. prosinca 2019. u kontinuiranoj trgovini s dražbom zatvaranja iznimno će trajati skraćeno od 12-16h, dok će se od utorka 10. prosinca nadalje trgovina odvijati sukladno redovnom vremenu trgovanja na Burzi.

Dana 9. prosinca 2019. na snagu stupa i nova verzija Pravila Zagrebačke burze čije su izmjene i dopune učinjene zbog uvođenja T7 trgovinskog sustava i zbog usklađenja s propisima koji uređuju tržište kapitala. Vezano za tehničke performanse nove verzije trgovinskog sustava XETRA T7, u dijelu u kojem se Pravila Burze odnose na trgovinu, odredbe su izmijenjene odnosno dopunjene u skladu s funkcioniranjem i tehničkim mogućnostima samog trgovinskog sustava o čemu se više informacija može naći i u Trgovinskom priručniku i Tržišnom modelu objavljenim na internetskim stranicama Zagrebačke burze.
Jedna od značajnih novosti odnosi se na uvođenje novog modaliteta trgovine za niskolikvidne dionice s fazama kontinuirane trgovine o čemu više informacija možete naći na ovdje.

Radi uvođenja kontrola prije trgovanja društvo Fima Vrijednosnice je za trgovanje na Zagrebačkoj burzi uvelo ograničenje za zadavanje naloga putem eTrade aplikacije većih od 3 milijuna kuna i/ili u količini većoj od 1 milijun dionica. Za zadavanje naloga koji prelaze navedene limite molimo da telefonski kontaktirate svog brokera. Spomenuti limiti su podložni promjenama o čemu ćemo Vas u slučaju izmjene obavijestiti putem eTrade aplikacije.

Ako su Vam potrebne dodatne informacije možete kontaktirati Vašeg brokera.

Vaše Fima Vrijednosnice