Podravka i Atlantic pokreću suradnju koja će im donijeti 10 milijuna eura prihoda

Utorak, 7. ožujka 2023.

Atlantic Grupa i Podravka dogovorile su suradnju i uvele praksu uzajamne izvozne podrške na tržištima Sjedinjenih Američkih Država i Austrije. Tako će Atlanticova distribucijska kompanija u Austriji osigurati podršku plasmanu Podravkinih proizvoda na austrijskom tržištu, a istovremeno će Podravka putem svoje kompanije u SAD-u plasirati Atlanticove proizvode na tržište SAD-a.
Iz Podravke su nam otkrili da je očekivani početak suradnje drugi kvartal ove godine, a njezina vrijednost u prvoj punoj godini iznosi 10 milijuna eura. U idućim godinama očekuju dodatni rast. U Atlantic Grupi očekuju, pak, da će im sporazum u Austriji donijeti 6 milijuna eura.
Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, naglasio je kako ovaj dogovor ima vrlo jasnu logiku korištenja zajedničkih prilika.
– Vegeta i Argeta kao naši najistaknutiji izvozni brendovi, uz ostali naš portfelj, prirodni su saveznici u nastupu na internacionalnim tržištima. Otvorenost, povjerenje i interes za pronalaženjem sinergija na putu stvaranja nove vrijednosti pravi su temelj odnosa Podravke i Atlantic Grupe – istaknuo je Emil Tedeschi.
Više na:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/doznajemo-detalje-podravka-i-atlantic-pokrecu-suradnju-koja-ce-im-donijeti-10-milijuna-eura-prihoda