Pivac marljivo kupuje dionice Spana

Petak, 23. lipnja 2023.

Mesna industrija ‘Braća Pivac‘ iz Vrgorca probila se među deset najvećih dioničara ‘Spana‘, prve domaće IT kompanije koja je izašla na Zagrebačku burzu.
Prema izvješću burze, ‘Braća Pivac‘ osmi su po veličini dioničar ‘Spana‘ s 34 tisuće i 546 dionica ili s 1,76 posto vlasničkog udjela u toj zagrebačkoj tvrtki, piše Jutarnji list.
Kada broj dionica pod kontrolom ‘Braće Pivac‘ u vlasničkoj strukturi ‘Spana‘ stavi u odnos s zaključenom cijenom u trgovini dionicom ‘Spana‘ u srijedu na Zagrebačkoj burzi od 60 eura, dolazi se do vrijednosti njihova vlasničkog udjela od dva milijuna eura. Potonji iznos znači da je ‘Span‘ još uvijek jedno od manjih ulaganja na tržištu kapitala ‘Braće Pivac‘ koja su se po ulaganjima u dionice drugih tvrtki možda pročula i više od stvaranja mesne industrije u Vrgorcu i preuzimanja drugih tvrtki iz te branše poput karlovačkog ‘PPK‘-a i ‘Vajde‘ iz Čakovca.
Svakako najpoznatiji pothvat ‘Braće Pivac‘ na tržištu kapitala je ovladavanje zagrebačkim ‘Krašom‘ u kojem trenutno drže 55 posto vlasništva. U posljednje vrijeme najviše pozornosti privlači njihovo napredovanje u vlasničkoj strukturi koprivničke ‘Podravke‘ gdje su trenutno osmi po veličini vlasnik dionica s udjelom od 3,3 posto…
Više na:pivac-marljivo-kupuje-dionice-spana