Poljski OT Logistics (OTL), vlasnik najvećeg pojedinačnog paketa dionica Luke Rijeka d.d., jednostrano je raskinuo međudioničarski ugovor s AZ mirovinskim fondom. Naime, na temelju tog ugovora Poljaci su s AZ-om i Erste Plavim mirovinskim fondom kontrolirali većinski paket dionica Luke, a time i upravljanje tvrtkom.
Za sad nije poznato hoće li raskid ugovora završiti na arbitraži, ali ovim su potezom OTL-a, pod čijom je upravljačkom palicom Luka Rijeka u prošloj godini zabilježila gubitak od 30 milijuna kuna, širom otvorena vrata mogućnosti da Republika Hrvatska, koja drži 25 posto plus jednu dionicu tvrtke, zajedno s domaćim mirovinskim fondovima (osim AZ-a i Erste Plavog, u vlasničkoj strukturi je još i PBZ mirovinski fond), preuzme upravljanje Lukom, što je nedavno u razgovoru za Novi list najavio i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, izrazivši nezadovoljstvo poslovnim rezultatima i načinom na koji OTL upravlja Lukom.
Više na:http://hr.seebiz.eu/ot-logistics-raskinuo-ugovor-s-az-fondom-drzava-preuzima-upravljanje-lukom-rijeka/ar-195856/