Zahvaljujući snažnom rastu imovine obvezničkih fondova, imovina investicijskih fondova u lipnju je prešla razinu od 20 milijardi kuna.
Kako stoji u mjesečnom izvješću za lipanj Hrvatske agencija za nadzor financijskih usluga, imovina otvorenih UCITS fondova prošloga je mjeseca iznosila 20,03 milijardi kuna što je 3,8 posto više nego mjesec ranije.

Ako se uračuna slabašnih 0,02 posto povećanja u svibnju, ovo je drugi uzastopni mjesec da imovina investicijskih fondova raste. Valja naglasiti kako imovina domaćih fondova nije iznosila 20 milijardi kuna još od početka financijske krize, no još je vrlo daleko od preko 30 milijardi kuna koliko je u fondovima bilo pohranjeno pretkrizne 2007. godine.
Pogled na pojedinačne vrste fondova pokazuju da su rasli svi najpopularniji fondovi. Na vrhu su obveznički fondovi koji su prikupili dodatnih četiri posto sredstava i sada upravljaju sa 16,55 milijardi kuna. Podsjetimo, obveznički fondovi već su nekoliko godina prvi izbor investitora koji kroz investicijske fondove namjeravaju oploditi kapital…
Više na:http://www.poslovni.hr/trzista/optimizam-na-burzi-digao-fondove-na-20-milijardi-kuna-355596