Novi režim pomaka cijena – Zagrebačka burza

Petak, 29. prosinca 2017.

Poštovani klijenti,

Stupanjem na snagu EU regulative, Zagrebačka burza od 2. siječnja 2018. godine uvodi režim pomaka cijene (tzv. tick size).

Burza je za svaku dionicu objavila minimalni pomak cijene po kriteriju jedinične cijene dionice na burzi kao i prosječnog dnevnog broja transakcija, što je dostupno u tablici na slijedećoj poveznici.

Kako bi Vam olakšali zadavanje i promjenu cijena na nalogu, na slijedećoj poveznici: Pomak cijene možete pronaći tablicu informativnog karaktera s okvirnim izračunima minimalnih pomaka po pojedinim vrijednosnim papirima te posebno naglašavamo kako stvarni korak cijene dodatno ovisi i o samoj jediničnoj cijeni u Vašem nalogu.

Slijedom navedenog, za dionicu HT je primjerice određen minimalan pomak cijene od 0,50 kn, što znači da kupovne i prodajne ponude mogu biti izložene na slijedećim cijenama: 165,00 kn, 165,50 kn, 166,00 kn, 166,50 kn itd.

Molimo Vas da prekontrolirate Vaše otvorene naloge i cijene u nalogu eventualno uskladite s novim režimom pomaka cijene.

Upozoravamo Vas da će burza na dan 29. prosinca 2017. povući sve otvorene naloge te da dana 2. siječnja 2018. nećemo biti u mogućnosti ponovno plasirani na burzu neusklađene naloge (u pogledu režima pomaka cijene) te da ćemo ih u konačnici povući.

Za dodatne informacije možete se obratiti Vašem brokeru u FIMA Vrijednosnicama.