Nasdaq futuresi u padu nakon objave rezultata Applea i Amazona

Petak, 29. travnja 2022.

Dionice su u redovnom trgovanju ostvarile velike dobitke. DowJones je porastao za 614 bodova, ili 1,9%, a S&P 500 za 2,5%. Tehnološki težak Nasdaq Composite skočio je čak 3,1%.
Veliki fokus investitora u četvrtak navečer bio je na Amazonu, čije su dionice pale za oko 10% u produženom trgovanju, nakon što je kompanija objavila iznenađujući gubitak uslijed ulaganja u Rivian i izdao slabe smjernice o prihodima za drugo tromjesečje.
Apple je u početku dodatno porastao nakon objave velike zarade u prošlom kvartalu, ali su pali nakon što je financijski direktor Luca Maestri rekao da bi ograničenja u lancu opskrbe mogla ometati fiskalne prihode u nadolazećim kvartalima. Dionice su pale za više od 3% nakon radnog vremena.
Unatoč porastu indeksa u četvrtkak, dionice su još uvijek u znatnom minusu na mjesečnoj razini. Tako je u travnju DowJones u minusu za 2,2%, a S&P 500 pao je za 5,4%. Nasdaq je u ritmu svog najgoreg mjeseca od ožujka 2020., pao je za 9,5%. Petak će biti posljednji trgovački dan u mjesecu…

Više na:stock-market-futures-open-to-close-news