Najveći VC fond potiho se ‘udebljao’ za 3 mil. eura

Četvrtak, 10. listopada 2019.

Fil Rouge, koji je započeo s radom prije koji mjesec i već investirao oko tri milijuna eura, od ulagača je dobio još toliko i sad ‘teži’ 45 milijuna.
Fil Rouge je umjesto 42 milijuna eura, s koliko je krenuo s radom u srpnju, sada u listopadu bez pojašnjenja samo naveo da teži 45 milijuna eura.
Stevica Kuharski, partner i voditelj skouta Fil Rouge Capitala kaže da su prvu rundu financiranja fonda zatvorili na 42 milijuna eura, ali da nisu ostali zatvoreni za novi priljev kapitala. “Nije neobično da se postojećim investitorima u fond pridruže i novi ili da postojeći povećaju svoj udio pa s tim u vidu, u drugoj rundi smo osigurali dodatnih tri milijuna eura što ukupnu veličinu fonda podiže na 45 milijuna eura”, kaže Kuharski.
Najveći kapital u ovaj fond dosad je ubrizgao Europski investicijski fond (EIF). Navodi se između 32,5 i 35 milijuna eura. Sedam milijuna eura fond je prikupio iz drugih izvora, a tu se kao glavni investitor spominjao HBOR. Pretpostavlja se da je sad u investiciju ušao novi ulagač, ali nam u branši nitko sa sigurnošću nije znao reći o kome se radi.
Više na:http://www.poslovni.hr/tehnologija/najveci-vc-fond-potiho-se-udebljao-za-3-mil-eura-358313