Katastrofa na kripto tržištu: Binance odustao od spašavanja FTX-a

Četvrtak, 10. studenoga 2022.

Binance odustaje od planova za preuzimanje FTX-a, objavila je tvrtka u srijedu, ostavljajući kripto carstvo Sama Bankman-Frieda na rubu propasti.
Preokret dolazi dan nakon što je glavni izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao objavio da je najveća svjetska tvrtka za kriptovalute postigla neobvezujući dogovor o kupnji FTX-ovih tvrtki izvan SAD-a za neobjavljeni iznos, čime je tvrtka spašena od krize likvidnosti. Ranije ove godine privatni ulagači procijenili su FTX na 32 milijarde dolara.
“U početku smo se nadali da ćemo moći podržati klijente FTX-a da osiguraju likvidnost”, rekao je Binance u tvitu u srijedu.
“Ali problemi su izvan naše kontrole ili mogućnosti da pomognemo.”
U ponedjeljak navečer, suočen s krizom likvidnosti, Bankman-Fried se trudio prikupiti novac od rizičnih kapitalista i drugih investitora prije nego što je otišao u Binance, prema izvorima koji su upoznati s tim pitanjem. Zhao je isprva pristao uskočiti, ali je njegova tvrtka brzo promijenila stav, pozivajući se na izvješća o “zlouporabi sredstava klijenata i navodnim istragama američkih agencija”.
Više na:katastrofa-na-kripto-trzistu-binance-odustao-od-spasavanja-ftx-a