Srpski biznismen Nebojša Šaranović koji posljednja dva i pol mjeseca pokušava preuzeti Kraš, a za kojeg se do prije par dana nije znalo ni kako izgleda, a kamoli što misli, dao je početkom ovog tjedna intervju Jutarnjem listu koji je izazvao priličnu paniku unutar samog Kraša.
Naime, osim kupovine dionica na burzi koja intenzivno traje negdje od početka rujna, Šaranović je dao ponudu i za kupnju udjela u tvrtki Kraš ESOP. Ta je tvrtka treći najveći dioničar Kraša, drži 18,45 posto dionica, a radi se zapravo o dionicama radnika.
Šaranović u intervjuu tvrdi da je dobio pismo radnika u kojem ga oni obavještavaju da Mesna industrija Braća Pivac, koja je trenutno najveći pojedinačni dioničar Kraša, nudi za udjel u Kraš ESOP-u 50 tisuća kuna i da oni tom cijenom nisu zadovoljni te je on na njihovo pismo odgovorio većom ponudom od čak 130 tisuća kuna.
No, prema informacijama koje cure iz Kraša, na radnike se vrši veliki pritisak da ne prodaju dionice Šaranoviću, već po nižoj cijeni Mesnoj Industriji Braća Pivac. Navodno se u Krašu nakon objave Šaranovićeva intervjua pokušava onemogućiti kolanje informacija u tvrtki, a plaši ih se i gašenjem proizvodnje…
Više na:https://www.index.hr/vijesti/clanak/bitka-za-kras-intervju-srpskog-tajkuna-izazvao-paniku-danas-pada-odluka/2134412.aspx