Hrvatski telekom ima ‘burzovni lijek’ protiv koronavirusa

Četvrtak, 12. ožujka 2020.

Snažna rasprodaja koja je od 24. veljače – kada je u Hrvatskoj potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom – zahvatila domaće tržište kapitala, bacila je u minus sve sastavnice indeksa CROBEX. Ipak, jedna dionica evidentno odolijeva panici među investitorima, a to je Hrvatski telekom. Iako su europske burze bilježile blagi oporavak, domaće dioničko mjerilo nastavilo je slabiti i u srijedu. Oko 15.30 sati CROBEX je bio 4,5 posto u minusu spustivši se ispod 1600 bodova. Time se ukupni gubitak mjerila od početka godine produbio na više od 21 posto. Kao i prethodnih dana, indeks su u ponor povlačile turističke dionice.
Tako je Valamar Riviera gubio malo manje od 7 posto dok je pulski hotelijer Arena Hospitality Group pojeftinio više od 12 posto. Iskazano u cijenama, dionicu Valamara najveće turističke kompanije moglo se kupiti po 24,20 kuna dok se Arenina dionica trgovala po 262 kune.
Međutim, izračun od 21. veljače do ovog utorka pokazuje da je koronavirus Valamar na burzi srušio za 30,1 posto dok Arena bilježi minus od 23,2 posto. Međutim, i među “turistima” ima dionica koje su manje stradale…

Više na:https://www.poslovni.hr/burze/hrvatski-telekom-ima-burzovni-lijek-protiv-koronavirusa-4218223