Hanfa objavila upozorenje – ne upuštajte se u posao s njima

Petak, 20. prosinca 2019.

Prema informacijama dostupnima Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (Hanfa) postoji mogućnost da društva Libra Markets i Global Markets (https://libramarkets.com/ i https://www.glob-markets.net/) putem prodajnih predstavnika kontaktiraju državljane Republike Hrvatske (RH) te im nude usluge trgovanja ugovorima za razlike (CFD). Riječ je o društvima koja nemaju dozvolu za rad na području RH i ne nalaze se na popisu pružatelja investicijskih usluga iz drugih država-članica Europske unije za koje je, sukladno zakonskoj proceduri, Hanfa zaprimila obavijest o namjeri pružanja usluga na teritoriju Hrvatske.

Na internetskim stranicama tih društava trenutačno nema informacija na hrvatskom jeziku, no Hanfa preventivno poziva potencijalne ulagatelje s područja Republike Hrvatske da se ne upuštaju u poslovni odnos s navedenim društvima. Hanfa nije nadležna za nadzor zakonitosti poslovanja tih društava niti može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji poslovni odnos uspostavljaju s tim društvima.
Više na:http://www.poslovni.hr/hrvatska/hanfa-objavila-ozbiljno-upozorenje-ulagacima-ne-upustajte-se-u-posao-s-njima-360861