Globalna biznis ‘krema’ obećala najmanje 13 milijardi eura ulaganja

Utorak, 16. svibnja 2023.

Francuska bi mogla dobiti obećanja o rekordnim stranim ulaganjima globalnih poslovnih lidera na godišnjem summitu Choose France u Versaillesu, među njima i Teslinog vlasnika Elona Muska.
Za predsjednika Emmanuela Macrona, čiji je rejting ozbiljno uzdrman podizanjem dobi za odlazak u mirovinu, okupljanje najvećih svjetskih imena prilika je da opravda svoj poteze, kao i da fokus okrene na promicanje ekološki(ji)h industrija, poput električnih vozila.
Poslovni čelnici koji prisustvuju summitu dosad su se obvezali uložiti u Francusku 13 milijardi eura, najviše otkad je Macron prvi puta održao taj događaj 2018. godine.
Među onima koje francuska administracija šarmira za ulaganja u tu zemlju je i direktor Tesle Elon Musk koji se s Macronom susreo u službenoj rezidenciji, Elizejskoj palači. Francuski ministar financija Bruno Le Maire trebao bi predstaviti Musku nove porezne olakšice za ulaganja u zelenu tehnologiju koje je Macron objavio prošlog tjedna, piše Reuters.
Francuska očekuje ukupno 28 novih investicijskih projekata, između ostalih od američke farmaceutske kompanije Pfizer, Švedskog proizvođača namještaja Ikea do investicijske banke Morgan Stanley…
Više na:macron-poreznim-olaksicama-sarmira-muska-za-gradnju-tvornice-automobila