Dioničari splitskog Jadroplova na glavnoj bi skupštini, koja je sazvana za 11. studenoga, trebali dati ovlast Upravi da, uz suglasnost Nadzornog odbora, poveća temeljeni kapital do najviše 40,9 milijuna kuna, izdavanjem novih dionica, te odobriti strateškom partneru da te nove dionice stekne bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.
Jadroplov je, naime, u ponedjeljak putem Zagrebačke burze objavio poziv za glavnu skupštinu, na kojoj dioničari trebaju donijeti odluku da se prošlogodišnji gubitak tog brodara u iznosu od 34,02 milijuna kuna pokrije iz poslovanja tvrtke u budućim razdobljima, kao i odluke koje bi omogućile ulazak strateškog partnera kroz dokapitalizaciju tvrtke.
Dioničari tako trebaju donijeti odluku kojom bi dali odobrenje Upravi da, uz suglasnost Nadzornog odbora, u roku od pet godine poveća temeljni kapital za maksimalan iznos od 40,9 milijuna kuna, što predstavlja manje od polovine iznosa temeljnog kapitala u trenutku donošenja odluke na skupštini.
Pročitajte više na:https://hrportfolio.hr/vijesti/kompanije/glavna-skupstina-jadroplova-odlucivat-ce-o-dokapitalizaciji-58199