Futuresi na Wall Streetu u solidnom plusu uoči otvaranja

Utorak, 21. ožujka 2023.

Terminski ugovori vezani za Dow Jones porasli su u utorak za 0,7%, dok su oni vezani za S&P 500 i Nasdaq porasli za 0,6%, odnosno 0,5%, budući da zabrinutost ulagača oko zdravlja globalnog bankarskog sustava nastavlja jenjavati uoči odluka Federalnih rezervi u srijedu. First Republic Bank bila je 22% viša u premarket trgovanju nakon što je u ponedjeljak dosegla rekordno nisku razinu.
Također, velike američke banke kao što su JPMorgan Chase & Co, Citigroup i Bank of America porasle su između 0,7% i 1,4% prije zvona.
Općenito,očekuje se porast stope od 25 baznih bodova na kraju dvodnevnog sastanka Federalnih rezervi u srijedu, što je nagli preokret u odnosu na povećanje stope od 50 baznih bodova koje se očekivalo prije bankarske krize.
I glavni europski indeksi bilježe oporavak tijekom današnjeg trgovanja, budući da je UBS-ovo preuzimanje Credit Suissea uz podršku države i koraci koje su poduzele središnje banke za povećanje likvidnosti ublažili strahove od širenja zaraze na širi bankarski sektor…
Više na:https://tradingeconomics.com/stream