EU tržišta otvaranje: Snažan skok europskih burzi nakon četiri dana oštrog pada

Srijeda, 9. ožujka 2022.

Na europskim burzama u srijedu prijepodne najvažniji indeksi snažno su porasli, nakon četiri dana oštre korekcije, dok investitori nastavljaju pratiti kretanje cijena sirovina i rat u Ukrajini.
Paneuropski Stoxx 600 indeks bio je oko 9,30 sati u plusu 2,1 posto, na 424 boda. Gotovo svi dionički sektori pritom su ojačali, a najviše bankarski, automobilski i turistički, svi za više od 4 posto.
Istodobno, londonski FTSE indeks bio je u plusu 1,88 posto, na 7.095 bodova, frankfurtski DAX 3,86 posto, na 13.327 bodova, a pariški CAC 3,53 posto, na 6.173 boda.
Ulagači na europskim burzama čekaju i sastanak Europske središnje banke u četvrtak, u potrazi za signalima o daljnjim monetarnim potezima budući da se inflacija intenzivira, a rat u Ukrajini eskalira.
Znatno su jutro porasle cijene dionica talijanskog Unicredita, za 7,4 posto i francuskog BNP Paribasa, za 7,9 posto, unatoč tome što su te banke objavile da su izložene u Rusiji, što se zahvaljuje jutrošnjem oporavku cijelog bankarskog sektora…

Više na:eu-trzista-otvaranje-snazan-skok-europskih-burzi-nakon-cetiri-dana-ostrog-pada