Neočekivana eskalacija trgovinskog rata između SAD-a i Kine i ljutita reakcija američkog predsjednika Donalda Trumpa na govor predsjednika Feda Jeromea Powella, oštro je u petak spustila burzovne indekse na Wall Streetu, koji su tako zabilježili gubitke i četvrti tjedan zaredom, dok raste strah investitora da se kraju približava gospodarski uzlet.
Iako je tijekom tjedna Wall Street bio na putu blagog oporavka, nakon tri tjedna oštrog pada cijena dionica, eskalacija trgovinskog rata, kao i dosad nezabilježeni, oštri napadi nekog američkog predsjednika na čelnika Feda, rezultirali su gubitcima četvrti tjedan zaredom.
Dow Jones indeks potonuo je tako prošloga tjedna 0,99 posto, na 25.628 bodova, S&P 500 izgubio je 1,42 posto na vrijednosti, završivši tjedan na 2.847 bodova, a Nasdaq 1,87 posto, na 7.751 bod.
Samo u petak Dow je potonuo oštrih 623,34 bodova ili 2,3 posto, S&P čak 2,59 posto,a Nasdaq 3 posto. Pad S&P-a za više od dva posto u jednom danu dogodio tako treći put od početka kolovoza, a u zadnjih četiri tjedna taj je indeks potonuo za čak 5,8 posto.
Pročitajte više na:http://hr.n1info.com/Biznis/a428426/Eskalacija-trgovinskog-rasta-srusila-Wall-Street.html