Dionice Twittera porasle su za više od 22%

Srijeda, 5. listopada 2022.

Elon Musk promijenio je kurs i ponovno predlaže kupnju Twittera za 54,20 dolara po dionici, prema regulatornom zahtjevu u utorak. Dionice Twittera porasle su više od 22% nakon te vijesti.
Društvena medijska tvrtka izdala je izjavu u kojoj kaže da je primila pismo i kaže: “Namjera Društva je zaključiti transakciju po cijeni od 54,20 USD po dionici.”
Podnesak SEC-a kaže da je Musk poslao pismo Twitteru u ponedjeljak, obavijestivši kompaniju o svojoj namjeri da nastavi s transakcijom dogovorenom 25. travnja, na dan kada je posao javno objavljen.
Nekoliko tjedana nakon što je Musk pristao na taj dogovor, procijenivši Twitter na 44 milijarde dolara, brzo se pokušao povući, službeno obavijestivši tvrtku u srpnju o svojim namjerama da raskine ugovor. Twitter je tužio Muska kako bi ga prisilio na kupnju. Dvije su strane trebale ići na suđenje na sudu Delawarea 17. listopada.
Musk je naveo da je Twitter pogrešno naveo broj “botova” na svojoj usluzi kao jedan od razloga zašto je odustao od ugovora. On i njegovi odvjetnici tvrdili su da je tvrtka društvenih medija obmanjivala ulagače dajući lažne brojeve u korporativnim podnescima Komisiji za vrijednosne papire i burzu.