Dionice SPAN-a ulaze u sastav indeksa Crobex10

Četvrtak, 9. ožujka 2023.

Spanova dionica uvrštena je među deset najlikvidnijih dionica na Zagrebačkoj burzi, temeljem podataka o trgovanju dionicama od 1. rujna 2022. do 28. veljače 2023. godine..
Upravo to omogućilo je Spanovoj dionici ulazak u sastav indeksa CROBEX10 i CROBEX10tr, gdje se već nalaze dionice Adris Grupe, Arena Hospitality Grupe, Atlantic Grupe, Atlantske Plovidbe, Ericsson Nikole Tesle, Hrvatskog Telekoma, Končara, Podravke i Valamar Riviere. Trgovanje u sastavu indeksa počinje od 20.ožujka.
“Ponosan sam što smo u tako kratko vrijeme uspjeli ući u CROBEX10 i CROBEX10tr. Upravo je likvidnost Spanove dionice bio jedan od glavnih ciljeva u IPO-u. Veseli nas što smo i dalje zanimljivi ulagačima, što interes ne jenjava, a to potvrđuje i podatak da se našom dionicom gotovo svakodnevno trguje”, istaknuo je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik Uprave Spana.
Span je izlistavanjem na Zagrebačkoj burzi u rujnu 2021. godine postao prva IT kompanija u Hrvatskoj koja je izašla na burzu. U godinu i pol protrgovalo se s više od 600 tisuća Spanovih dionica, vrijednosti 20 milijuna eura. Zabilježen je rast cijene dionice od gotovo 111,4 posto, dok je broj dioničara od inicijalnih 1.200 do danas porastao na više od 1.600.
Više na:dionice-spana-usle-u-sastav-indeksa-crobex10