Dionice ARM-a nastavljaju rasti i drugi dan nakon izlaska na burzu

Petak, 15. rujna 2023.

Dionice Arm Holdings (ARM) bilježe rast od preko 6% na predburzovnom trgovanju u petak, nastavljajući s uzletom nakon jučerašnjeg debija na Nasdaqu.
Ovaj britanski dizajner čipova u utorak je dovršio svoj IPO po cijeni od 51 dolar, dok se dionicama danas trguje po cijeni od 67 dolara. Unatoč pozitivnoj izvedbi dionica nakon IPO-a, neki analitičari izražavaju zabrinutost zbog visoke burzovne vrijednosti tvrtke. Ipak, investitori su optimistični u pogledu dionica Arma s obzirom na to da su izvješća nakon IPO-a pokazala da je potražnja za dionicama bila višestruko veća od ponude. Važno je napomenuti da su se prilikom uvrštenja angažirali i strateški investitori poput Applea (AAPL) i Nvidije (NVDA), s obzirom da je arhitektura čipova Arma prisutna u 99% svjetskih pametnih telefona. No, pred kompanijom stoje izazovi, posebno oni vezani uz Armovu izloženost kineskom tržištu i problem rastuće konkurencije u sektoru poluvodiča.
Usprkos tome CEO Arma, Rene Haas, ostaje optimističan, ističući pozitivne performanse tvrtke u Kini i njen potencijal za rast u sektoru podatkovnih centara i automobila. Iako je Arm povijesno bio dominantan u sektoru pametnih telefona, kompanija se sada širi i u nova područja, uključujući umjetnu inteligenciju, kako bi proširila svoje poslovanje…
Preneseno sa FIMA US Briefa