Dionica Tesle u velikom porastu

Srijeda, 5. veljače 2020.

Priča o bankrotu Tesle o kojem smo sve donedavno slušali sada se čini prilično smiješna. Iza Muska i ekipe brojne su neprospavane noći i problemi za koje je djelomično sam kriv zbog neodgovornog ponašanja na Twitteru (npr. tvita kako će Tesla ponovno postati privatna kompanija). No ako u posljednje vrijeme pogledate kretanje cijene dionice, jasno je da se sav trud isplatio.
Naime, samo u posljednjih tjedan dana cijena dionice narasla je oko 60 posto – jučer je tijekom dana dosegla čak 960 dolara, no dan je završen trgovanjem ispod 900 dolara. Prilikom zatvaranja burze tržišna vrijednost kompanije iznosila je oko 160 milijardi dolara i sada je potpuno jasno da za Muska ništa više nije nemoguće, odnosno ne treba isključiti mogućnost da taj proizvođač električnih vozila, nakon što je prestigao Volkswagen, prestigne i Toyotu i postane najveća automobilska kompanija na svijetu, tj. kompanija s najvećom tržišnom vrijednosti.
O kolikom je rastu cijene dionice riječ, najbolje govori podatak s početka godine. Prilikom zatvaranja burze 3. siječnja cijena dionice Tesle iznosila je 443 dolara, dok je početkom prošlog tjedna iznosila oko 560 dolara.

Više na:https://zimo.dnevnik.hr/clanak/dionica-tesle-u-velikom-porastu-hoce-li-uskoro-postati-najvrjednija-automobilska-kompanija-na-svijetu—592791.html