Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom izvijestio je u četvrtak da je treće tromjesečje zaključio s većom dobiti i prihodima, ističući dobre rezultate u svim dijelovima poslovanja.
Neto dobit na razini grupe porasla je u razdoblju od srpnja do rujna 23,2 posto, na 1,37 milijardi eura. Kada se isključi utjecaj valutnih tečajeva i promjene u sastavu grupe, porasla je 7,5 posto i iznosila je 1,4 milijarde eura..
Isti je postotni rast zabilježen i u stavci dobiti prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) koja je iznosila 7,3 milijarde eura.
Prilagođena EBITDA nakon najamnina (EBITDA AL) porasla je 5,4 posto, na 6,5 milijardi eura.
Neto prihodi uvećani su 4,8 posto, na 20 milijardi eura. Pritom je udio prihoda ostvarenih u inozemstvu uvećan za 1,8 postotnih bodova u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje i iznosio je 69,9 posto.
Gotovinska kapitalna potrošnja prije troškova za frekvencije za mobilnu telefoniju iznosila je tri milijarde eura i bila je nepromijenjena u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Kada se uključe i troškovi frekvencija za mobilnu telefoniju, porasla je dva posto, na 3,2 milijarde eura
U prvih devet ovogodišnjih mjeseci neto dobit poskočila je 23,7 posto, na 3,2 milijarde eura.
Prilagođena EBITDA nakon najamnina uvećana je 6,9 posto, na 18,7 milijardi eura.
Neto prihodi u razdoblju od siječnja do rujna porastli su 6,8 posto, na 59,2 milijarde eura.
Pročitajte više na:https://hrportfolio.hr/vijesti/kompanije/deutsche-telekom-povecao-dobit-i-prihode-u-trecem-tromjesecju-58603