Dugoočekivani tržišni debi Coinbasea bio je baš onakav kakvog su mnogi i očekivali. Spektakularan.
Kompanija je prvog dana trgovine dosegnula tržišnu vrijednost od 85,8 milijardi dolara, odnosno dionice su zaključile na 328,28 dolara. Dapače, u jednom trenutku današnje trgovine uspjela je i preskočiti magičnu granicu od 100 milijardi dolara tržišne vrijednosti. Odmah na otvaranju dionice su s početnih 256 skočile na 381 dolar da bi u naletu najvećeg optimizma stigle do 429 dolara što daje tržišnu vrijednost od 112 milijardi dolara.
Zaobilazeći tradicionalni postupak IPO-a, Coinbase je izravno stavio svoje dionice na raspolaganje, omogućujući zaposlenicima i postojećim dioničarima da odmah prodaju dionice po tržišnoj cijeni. U potrazi za izravnim uvrštavanjem, Coinbase je slijedio tehnološke tvrtke poput Spotifyja, Slacka, Palantira i Robloxa, što je pomoglo standardiziranju procesa.
Isključujući opcije , početna tržišna kapitalizacija Coinbasea bila je oko 80 milijardi dolara po ishodišnoj cijeni. Računajući opcije i dionice, Coinbase je već jedna od 85 najvrijednijih američkih tvrtki…

Više na:coinbase-u-debiju-dosegao-vrijednost-od-preko-85-milijardi-dolara