Na londonskom je tržištu cijena barela pala 21 cent u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 57,48 dolara. Jučer je zaključila trgovanje u minusu 1,2 dolara. Na američkom se tržištu barelom danas trgovalo po 16 centi nižoj cijeni, od 52,48 dolara. Jučer je zaključio trgovinu u minusu 98 centi.
Trgovce je jučer zabrinuo podatak američke vlade o rastu zaliha sirove nafte u prošlom tjednu, za 3,1 milijun barela, budući da se poklopio s naznakama slabosti u američkoj industriji. Tako je ovotjedno izvješće Instituta za upravljanje nabavom (ISM) pokazalo pad aktivnosti u američkom proizvodnom sektoru u prošlom mjesecu na najnižu razinu u gotovo 10 godina.
Danas se na sumorne podatke iz SAD-a nadovezala eurozona preko izvješća tvrtke Markit o stagnaciji gospodarstva u rujnu.
“Jednostavno je nemoguće predvidjeti što bi mogao biti sljedeći značajan izvor podrške za cijene (nafte) budući da je pozornost čvrsto fokusirana na stanje u gospodarstvu a ono uopće nije ružičasto”, tumači raspoloženje na tržištu Tamas Varga iz PVM-a.
Pročitajte više na:http://www.seebiz.eu/cijene-nafte-pale-ispod-58-dolara-zbog-sumornih-ekonomskih-pokazatelja/ar-199255/