Microsoft je u nedjelju objavio da ga je vlasnik popularne aplikacije TikTok, kineski ByteDance informirao kako mu neće prodati svoje američko poslovanje, a potom je Reuters, navodeći izvor upoznat sa situacijom, objavio da je umjesto prodaje dogovoreno partnerstvo s Oracleom.
“ByteDance nas je danas obavijestio da neće prodati TikTokove američke operacije Microsoftu. Uvjereni smo da je naš prijedlog bio dobar za TikTokove korisnike i zaštitu interesa nacionalne sigurnosti”, objavio je Microsoft u priopćenju.
Nakon toga, Reuters je objavio da je ByteDance napustio prodaju TikToka u SAD-u. Osoba upoznata sa situacijom kazala je za tu agenciju da je dogovoreno partnerstvo s Oracleom u nadi da će da tako izbjeći zabranu rada TikToka u SAD-u, a istodobno smiriti i kinesku vladu.

Dogovoreno je da će Oracle biti tehnološki partner BytedDancea i preuzeti upravljanje TikTokovim američkim korisničkim podacima, kazao je taj izvor. Oracle također pregovara i o preuzimanju udjela u američkom poslovanju TikToka.

Više na:bytedance-dogovorio-partnerstvo-s-oracleom-oko-tiktoka