Nakon nekoliko godina ustrajne potrage i pregovora, četiri kompanije koje su bile većinski vlasnici Liburnia Riviera Hotela objavile su jučer da su napokon pronašle kupca i potpisale ugovor o prodaji 53,94 posto dionica.
Iznos nije objavljen. Prema izjavi Darka Ostoje, jednog od suvlasnika kompanija koje su prodale udjele (SNH Alfa, Beta, Gama i SN Pectinatus, nastalih iz SN Holdinga), cijenom su zadovoljni, a krajnji vlasnik opatijske hotelske kuće sada je bogata njemačka obitelj Lürssen iz Bremena koja drži jedno od vodećih svjetskih brodogradilišta za luksuzne jahte.
LRH je formalno preuzet preko hrvatske tvrtke Gitone Adriatic, posebno osnovane za tu transakciju, a sada nastupa njena obveza preuzimanja ostalih dionica. Prema podacima objavljenima jučer na Zagrebačkoj burzi, ta je tvrtka vlasnički povezana s austrijskom tvrtkom Gitone Beteiligungsverwaltungs i privatnom zakladom Holster. Izvori bliski prodavateljima kažu da iza njih stoje članovi obitelj Lürssen koja je nedavno počela svoj portfelj širiti na hotelski biznis u Beču, a ovo im je prvo ulaganje u Hrvatskoj.
Pročitajte više na:https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/bogata-njemacka-obitelj-kupila-slavnu-opatijsku-hotelsku-kucu/9111827/