Bitcoin pod pritiscima prodaje ususret povijesnom danu

Ponedjeljak, 11. svibnja 2020.

S obzirom da je bitcoin više nego udvostručio cijene od “Crnog četvrtka” prije gotovo dva mjeseca, gotovo 85% – ili 25,79 milijuna – adrese s kripto-valutama sada su “u novcu”, prema blockchain podacima tvrtke IntoTheBlock.
Međutim, trenutno stanje na bitcoin tržištu upozorava na mogući pad vrijednosti nakon što bitoicin bude podijeljen 12. svibnja.
Kriptovaluta broj jedan po tržišnoj vrijednosti trguje se na razinama blizu 10.000 dolara – što je gotovo 160% u odnosu na najniži iznos od 3.867 dolara zabilježen 12. ožujka, prema CoinDeskovoj Bitcoin Price.
Kaže se da je adresa u novcu (točnije, u zaradi) ako je trenutna cijena bitcoina viša od cijene po kojoj je novčić kupljen ili poslan na adresu.
Dok se 85% adresa nalazi u plusu, 10,8% ili 3,28 milijuna adresa je bez novca ili su nabavili kovanice po prosječnoj cijeni višoj od trenutne tržišne cijene. Preostalih 4,1% (1,24 milijuna) pripalo je novcu, što znači da je prosječna cijena koju su stekli svojim bitcoinom oko trenutne tržišne razine.
Budući da je većina adresa već profitirala, neki promatrači očekuju da će se tijekom vikenda pojaviti prodajni pritisak ili nakon što se prepolovi rudarska nagrada koja se očekuje 11. svibnja.
Više na:bitcoin-pod-pritiscima-prodaje-ususret-povijesnom-danu