Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog straha od novog vala koronavirusa

Utorak, 12. svibnja 2020.

Azijske dionice srušile su se u utorak na sve većoj zabrinutosti zbog drugog vala koronavirusnih infekcija nakon što je kineski grad iz kojeg je nastala pandemija izvijestio o prvim novim slučajevima otkako je ukinuta blokada.
Kineski bluechip indeks CSI300 pao je 0,5% nakon što su tvorničke cijene u zemlji pale po najoštrijoj stopi u četiri godine u travnju, što je gore od očekivanja analitičara.

Kako zemlje širom svijeta postupno ublažavaju ograničenja u nastojanju da ponovno pokrenu svoja gospodarstva, ulagači postaju zabrinuti zbog drugog vala infekcija.
Središnji kineski grad Wuhan izvijestio je o pet novih slučajeva u ponedjeljak, bacajući sumnje u napore na smanjivanju ograničenja koja se odnose na koronavirus u cijeloj zemlji, kako se tvrtke ponovno pokreću, a pojedinci vraćaju na posao.
“Tržišta su rastrgnuta između optimizma o postupnom ponovnom otvaranju nekih gospodarstava i opreza prema još uvijek mračnim ekonomskim podacima”, kaže OCBC Investment Research u bilješci o tržištima u utorak.

Više na:ostar-pad-indeksa-zbog-straha-od-novog-vala-koronavirusa