Azijska tržišta: Južna Koreja proširila pesimizam

Petak, 21. veljače 2020.

U kontinentalnoj Kini dionice su porasle do poslijepodneva. Shanghai Composite Index oporavio se od svog ranijeg proklizavanja i porastao je 0,46%.
Kinesko ministarstvo trgovine priopćilo je u petak da se nastavak rada brzo povećava u glavnim vanjskotrgovinskim provincijama poput Guangdonga i Jiangsua. Guangdong je bio najveći izvor kineskog izvoza do 2019. godine, a slijedili su ga Jiangsu, Zhejiang, Shanghai i Shandong, prema službenim podacima kojima se pristupa putem informacije o vjetru.

Inače, dionice u Južnoj Koreji dovele su do gubitaka među glavnim tržištima u regiji, a Kospi je pao za 1,06%, jer su dionice SK Hynix pale oko 1%. Proizvođač čipova objavio je u četvrtak da je 800 njegovih radnika smješteno u karantenu nakon što je utvrđeno da je pripravnik imao kontakt s virusom, prenosi Reuters.
U četvrtak je ta zemlja prijavila svoj prvi smrt od koronavirusa. Broj novih potvrđenih slučajeva u Južnoj Koreji također se naglo povećao posljednjih dana, a zemlja je sada jedna od najvećih slučajeva izvan kopnene Kine.
Hang Seng Index skliznuo je 0,73%, a dionice konglomerata Ping An Osiguranje oslabile su 0,71% nakon objave zarade u četvrtak za godinu koja je završila 31. prosinca 2019. godine.
Više na:https://www.seebiz.eu/trzista/azijska-trzista-juzna-koreja-prosirila-pesimizam/225661/