MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u plusu 0,6 posto, ojačavši drugi dan zaredom.
Jutros je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks ojačao 1,2 posto, dok su cijene dionica u Australiji, Južnoj Koreji, Singapuru, Hong Kongu i Šangaju porasle između 0,4 i 1,8 posto.
Nakon osam dana uzastopnog pada, azijska tržišta rastu drugi dan zaredom jer se ulagači nadaju da će kineske vlasti uvesti dodatne mjere kako bi ublažile posljedice širenja koronavirusa na gospodarstvo.
Kineska središnja banka uvela je posljednjih dana niz mjera za podršku gospodarstvu, pa je tako smanjila neke od ključnih kamatnih stopa i ubrizgala na tržišta oko 242 milijarde dolara kako bi poboljšala likvidnost.
Peking je, također, poručio da će pomoći kompanijama koje proizvode vitalno važne proizvode kako bi pokrenule proizvodnju što je prije moguće.
Ulagači se nadaju da negativne posljedice po kinesko i svjetsko gospodarstvo ipak neće biti tako velike koliko su se neki plašili jer kineske vlasti uvode niz poticajnih mjera i najavljuju nove.
Pročitajte više na:http://www.seebiz.eu/azijska-trzista-indeksi-porasli-investitori-se-nadaju-novim-kineskim-poticajima/ar-204121/