Korejska glasila objavila su da će Apple i Hyundai do ožujka potpisati ugovor i započeti proizvodnju oko 2024. godine u pogonima u SAD-u, u Georgiji gdje KIA u vlasništvu Hyundaija ima pogone za proizvodnju automobila.

Krajem prošle godine objavljeno je da Apple napreduje s tehnologijom samovozećih automobila i ima plan prvo vozilo na tržište izbaciti 2024. godine. Apple ovu ideju gura već šest godina otkad je krenuo od nule dizajnirati obiteljsko vozilo koje neće trebati vozača. No projekt pod imenom Titan je u međuvremenu stao i ponovno je reaktiviran prije dvije godine povratkom Appleovog veterana Douga Fileda nakon što je duže vrijeme radio za Teslu.

Čini se da je Apple sada našao partnera s kojim će lakše ostvariti ovu ambicioznu ideju, koju danas mnogi smatraju izvedivom, ali neperspektivnom. Među njima je i Elon Musk, koji kao autoritet u industriji električnih automobila misli da samovozeći automobili možda imaju šansu u sektoru javnog prijevoza, ali ne i u sektoru osobnih obiteljskih automobila.

Više na:apple-i-hyundai-zajedno-u-projektu-proizvodnje-samovozecih-elektricnih-automobila