Povijest najveće internetske trgovine počela je prije 25 godina u jednoj garaži u Seattleu. Danas su dionice Amazona tražena roba, a osnivač Jeff Bezos najbogatiji čovjek na svijetu. No čuju se i brojne kritike.
Jeff Bezos je već u dobi od 30 godina ostvario zavidnu karijeru u burzovnom svijetu na Wall Streetu, no to mu očito nije bilo dovoljno. Njega je fascinirao Internet. Zajedno sa svojom tadašnjom suprugom MacKenzie donio je sudbonosnu odluku i svoj ured u neboderu u New Yorku zamijenio garažom u Seattleu. Tu je počela priča o Amazonu, najvećoj internetskoj trgovinskoj platformi na svijetu.
„Naša vizija je postati tvrtka koja je maksimalno usmjerena na kupca, u kojoj ljudi mogu naći sve što žele kupiti na Internetu”, glasi Bezosovo geslo. Na početku je bio još vrlo daleko od ostvarenja te vizije. Jeff i MacKenzie Bezos osnovali su 5. srpnja 1994. internetsku knjižaru. Ona se najprije zvala Cadabra, ali je ubrzo dobila novo ime: Amazon. Ono što je počelo s knjigama, idućih godina se razvilo u najveću internetsku robnu kuću na svijetu. Danas je Amazon još više od toga – posjeduje čak i vlastiti lanac supermarketa u SAD-u.
Pročitajte više na:http://www.seebiz.eu/amazon-slavi-25-rodendan/ar-195751/