5G uređaji stižu, no ima li za njih mreža?

Ponedjeljak, 25. svibnja 2020.

Koronavirus se pokazao opasnijim no što se isprva mislilo i dočekao cijeli svijet na “krivoj nozi” te doslovno zatvorio kompletne države. A među njima su tri iznimno moćne kad se radi o mobilnim mrežama pete generacije (5G) – Kina, Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države.

Naime, udar na sve tri bio je žestok, s tim da se Amerikanci još uvijek bore kako bi smirili epidemiju. Korejci su nešto bezbrižniji, a u Kini se virus ponovno počeo širiti, iako daleko slabijim intenzitetom no početkom godine.

Ali, posljedice se osjećaju na raznim razinama, pa tako i onoj vezanom za 5G. Razvoj se usporio, širenje podosta zaustavilo i sad je pitanje hoće li infrastruktura biti spremna za sve izazove koji slijede. Jer, uređaji koji omogućavaju rad s 5G signalom zapravo su spremni, rokovi su ispoštivani te je sad sve na poslužiteljima usluge.
Nažalost, oni bi mogli biti u povećim problemima, barem kad pogledamo aktualnu situaciju. Naime, iako se najavljuju “blaga kašnjenja”, čini se da baš i neće biti blaga. Veći dio zemalja članica Europske unije odgodio je aukcije za frekvencijski opseg, što usporava sami tijek razvoja 5G priče.
Više na:5g-uredaji-stizu-no-ima-li-za-njih-mreza